Sušić želi na klupu PSG-a

Radiosarajevo.ba
Sušić želi na klupu PSG-a

Legendarni bosanski nogometaš Safet Sušić objavio je da se sam ponudio za ispražnjeno mjesto trenera PSG-a, čije je boje kao nogometaš branio deset sezona.

Informaciju je 54-godišnji trener objavio u intervjuu francuskom dnevniku Aujourd'hui Sportu.

"Vidim da u PSG-u govore o mnogim trenerima. Za mnoge od njih jedva da sam čuo. Zašto trener ne bih bio ja? Slobodan sam", izjavio je Sušić dodavši: "Znam da su iz kluba razgovarali s Antoineom Kombouareom, ali također znam da je on i dalje pod ugovorom s Valenciennesom. Uostalom, on je moj prijatelj. Dakle, javljam se i nudim sam. Zašto ne bih?"

Kako je zamislio vlastiti projekt u pariškom klubu, u kojem ga smatraju za jednog od najboljih igrača svih vremena, ovaj put nije želio otkriti.

"Postanem li trener, sa zadovoljstvom ću vam otkriti vlastite planove. Rekao sam dovoljno. Slobodan sam, a u PSG-u sam igrao deset godina. Imam ogromno iskustvo i zainteresiran sam."

Došavši iz FK Sarajeva ovaj je ofenzivni vezni nogometaš velikog talenta, najbolji nogometaš Jugoslavije u svoje vrijeme, za PSG igrao od 1982. do 1991. godine.

Trenersku karijeru Sušić je započeo 1994. godine u Cannesu, a potom je vodio turske klubove - Istanbulspor, Konyaspor, Ankaragucu, Rizespor i Ankaraspor. Jednu sezonu proveo je i u Al Hilalu iz Rijada.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak