Supić: Na Svjetsko možemo i direktno

Radiosarajevo.ba
Supić: Na Svjetsko možemo i direktno

Pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selektor Blažević će po prvi put imati više raspoloživih kandidata na poziciji golmana.

Tu su oporavljeni Nemanja Supić i novi reprezentativac Asmir Begović. Supić je u svim dosadašnjim utakmicama pokazao sigurnost i sasvim sigurno je opravdao status reprezentativca.

Nemanja je u Sarajevu gdje trenira sa ekipom Željezničara a pored toga traži novi angažman, dok dobre vijesti stižu iz Engleske gdje je Asmir Begović branio čitavu utakmicu za Portsmouth.

Mišljenje je Supića da nijedna od predstojećih utakmica neće biti lagana, te da u narednu sa Armenijom treba ući izuzetno oprezno

"Mislim da možemo mnogo, ja se nadam ishodu kao i protiv Belgije, tj. pobjedama u naredne dvije utakmice. Imamo kvalitet i dobru ekipu, mislim da ćemo to dokazati i na terenu. Obje utakmice su teške, ali moramo misliti na prvu narednu, tj. utakmicu u Armeniji gdje treba da damo svoj maksimum i da u utakmicu uđemo ozbiljno. Kažem, nadam se da ćemo upisati dvije pobjede iz naredna dva susreta", rekao je Supić za Sportin.ba

Konkurencija na golu reprezentacije BiH nije mu problem jer smatra da je bolje imati više kvalitetnih golmana u slučaju povrede.

"Pa dobro, uvijek je bolje da imate što jaču konkurenciju i to vas tjera na bolji rad. Meni je drago da se kod nas pojavljuju kvalitetni golmani i da nije problem ako se povrijedi jedan ili dva golmana te da uvijek ima neko ko može biti adekvatna zamjena. Vidjet ćemo na pripremama, neka brani ko zasluži", dodao je Supić.

Kao što je ranije navedeno, Nemanja Supić se trenutno nalazi između angažmana. Domaćih ponuda ne manjka, ali ono na šta čeka je prilika u inostranstvu.

"Trenutno traju pregovori sa nekoliko klubova. Nadam se da ćemo uskoro da riješimo i tu situaciju, imao sam ponude iz Srbije iz tri-četiri kluba, ali u ovom momentu nisam bio raspoložen da se vratim tamo. Čekam angažman u inostranstvu i mislim da bi se sve trebalo riješiti u narednih sedam dana", rekao je Nemanja Supić na kraju razgovora za Sportin.ba

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak