Stijnen: Najljepše su utakmice u takvoj atmosferi

Radiosarajevo.ba
Stijnen: Najljepše su utakmice u takvoj atmosferi

U odnosu na utakmicu u Genku iz početne postave Belgije otpali su Daems, Defour, povrijeđeni De Camargo te Mudingayi. Ovaj posljednji je u Belgiji dobio loše kritike i ne želi više pričati sa medijima.

Belgijski mediji su mišljenja da se poraz u Genku ne bi dogodio da je igrao Jan Vertonghen, nogometaš Ajaxa koji je zbog povrede morao propustiti oba meča.

Mudingayi je reagovao, rekavši da on već 6 godina igra u Italiji, te da je italijanska liga puno jača od holandske.

Belgijanci već kalkuliraju, kao na primjer čuvar mreže Stijnen: Ako pobijedimo BiH, a Španija odradi Tursku, još je sve otvoreno i imati ćemo velike šanse za plasman.

Na opasku novinara da ih čeka pakao na Bilinom Polju, golaman Crvenih vragova Stijnen je odgovorio: "Najljepše su utakmice u takvoj atmosferi."

Selektor Vandereycken naglašava da sve zavisi od prvih 10 minuta, kako će njegova ekipa podnijeti pritisak i najbitnije je da ne prime gol u tom periodu.

Sudeći po zadnjem treningu reprezentacija Belgije će nastupiti u sljedećem sastavu: Stijnen, Swerts, Simons, Kompany, Vermaelen, Witsel, Hazard, Fellaini, Dembele, De Sutter, Sonck.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak