Stigla kazna iz UEFA-e: Barcelona mora platiti skoro milion KM

0
Radiosarajevo.ba
Stigla kazna iz UEFA-e: Barcelona mora platiti skoro milion KM

Krovna europska fudbalska organizacija (UEFA) donijela je odluku o kaznama za ekipe koje su kršile finansijski fair play

Najveće kazne su dobile ekipe Royal Antwerpen iz Belgije i Trabzonspor iz Turske. Oni će platiti po dva miliona eura (3,9 miliona KM), i to 300 hiljada eura (586,8 hiljada KM) moraju platiti odmah, a 1,7 miliona (3,3 miliona KM) će platiti u zavisnosti od svog poslovanja u narednom periodu. 

Kaznu je dobila i španska Barcelona. Katalonski tim je dobio kaznu od 500 hiljada eura (978,4 hiljada KM), zbog finansijskih malverzacija u 2022. godini. 

Oglas o kojem bruji Balkan: Firma iz Zenice traži radnike za rad u rudniku zlata u - Tanzaniji

Kaznu od 300 hiljada eura je dobio Manchester United, a kažnjen je i klub iz našeg regiona. NK Olimpija Ljubljana će platiti 10 hiljada eura (19,5 hiljada KM) zbog kašnjenja s predavanjem papira za analizu. 

Veliku kaznu je dobio i bivši klub Edina Višće, Istanbul Basaksehir, koji će platiti 400 hiljada eura (782,6 hiljada KM) zbog toga što nisu ispunili uslove dogovora s UEFA-om

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak