Stanić: Favorita nikada nema u derbijima

Radiosarajevo.ba
Stanić: Favorita nikada nema u derbijima

Nakon nekoliko susreta gradskih rivala koji ni igrom ni posjetom nisu ispunjavali epitet derbija, s pravom možemo očekivati i bolju igru i ispunjen stadion do posljednjeg mjesta.

Oba tima su u gornjem dijelu tabele, pa će pobjednik u derbiju biti ozbiljan kandidat u borbu za titulu.

Trener Željezničara Amar Osim u ovom susretu neće moći računati na Radovanovića, koji ima tri žuta kartona, a zbog povreda neće nastupiti Višća, te Rovčanin koji se nije dovoljno oporavio.

Ono što je interesantno jeste da strateg Plavih u ligi nikad nije izgubio u derbiju sa Sarajevom. Od pet odigranih susreta Željezničar je dva puta slavio, a tri utakmice su završene bez pobjednika. Golman Željezničara Ibrahim Šehić branio je na tri gradska derbija, a nije primio niti jedan gol od Sarajeva. Bešlija je ostvario četiri pobjede protiv gradskog rivala, a Srđan Stanić je bez poraza protiv Sarajeva.

"Ekipe su poravnate na tabeli, obje žele pobjedu, sigurno je da će utakmica biti otvorena, bez kalkulacija. Favorita nikada i nema u derbijima, tako da o tome ne treba ni pričati. Mi smo prošle godine smatrani autsajderima, pa smo pobijedili", rekao je za Dnevni avaz mladi igrač Željezničara koji Srđan Stanić koji ove godine pruža odlične partije u plavom dresu.

Stoper Željezničara Delimir Bajić neočekivano je dobio priliku u prvoj postavi, nakon što je suspendovan Cocalić koji nije želio produžiti ugovor sa Željom.

"Iako sam zbog operacije propustio jedan dio priprema, trener Osim mi je dao šansu nakon što sam se oporavio i spremio, pokušavam se odužiti na terenu. Derbi je derbi, prognoze se obično ne obistine, nadam se da će se na kraju radovati navijači Želje", rekao je Bajić za Avaz.

Željezničar bi u slučaju pobjede nad gradskim rivalom ostvario peti uzastopni trijumf, a u preostala dva kola očekuje ih gostovanje kod posljednjeplasiranih Laktaša i susret na Grbavici protiv Leotara. Ukoliko Plavi ostvare pozitivne rezultate u sva tri susreta, mogli bi biti veoma ozbiljan kandidat i za osvajanje titule.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak