Španski defanzivac Sergio Ramos se vratio u Sevillu

0
Radiosarajevo.ba
Španski defanzivac Sergio Ramos se vratio u Sevillu

Španski defanzivac Sergio Ramos, nakon 18 godina, u ponedeljak, 4. septembra, vratio se u svoj dječački fudbalski klub Sevillu.

"Sevilla je postigla dogovor o dovođenju Sergija Ramosa", navodi se u saopštenju španskog kluba.

Sevilla je potvrdila da je Ramos, bivši igrač Real Madrida i Paris Saint-Germaina (PSG), koji je sada bio slobodan igrač, prošao ljekarski pregled i potpisao jednogodišnji ugovor.

Sramotno: Potpredsjednica NSRS podržala zvižduke za himnu BiH na finalu Kupa

Ramos (37) je rekao da se "raduje što će ponovo nositi grb Seville, izaći na Sanchez-Pizjuan (Sevillin stadion) i vidjeti sve ponovo".

Iskusni defanzivac je dodao da je to dug prema njemu i njegovoj porodici te da će dati sve od sebe za Sevillu. Ramos je odigrao 49 utakmica za Sevillu prije svog senzacionalnog prelaska u Real Madrid 2005. godine.

Redovni igrač Real Madrida od 2005. do 2021. Ramos je klubu pomogao da osvoji pet španskih La Liga, četiri titule UEFA Lige šampiona i tri trofeja UEFA Superkupa.

Za Real Madrid je postigao 101 gol u 671 utakmici.

Kao jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije, Ramos je pomogao PSG-u da osvoji uzastopne titule francuske Ligue 1 2022. i 2023. godine.

Igrao je i za špansku reprezentaciju te im je pomogao da osvoje Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2010. i uzastopne evropske (EURO) naslove 2008. i 2012. godine.

Bivši kapiten Real Madrida Ramos odigrao je 180 utakmica za reprezentaciju i postigao 23 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak