Španci odaju počast preminulom kapitenu Espanyola

Radiosarajevo.ba
Španci odaju počast preminulom kapitenu Espanyola

Kapitan španske nogometne reprezentacije, Realov golman Iker Casillas, saopštio je da će u prijateljskoj utakmici protiv Makedonije u Skopju svi španski reprezentativci i članovi stručnog štaba nositi dresove s imenom nedavno preminulog Espanyolovog kapitana Daniela Jarquea...

Kapiten španskog prvoligaša Espanyola, 26-godišnji Daniel Jarque Gonzalez, preminuo je u subotu od posljedica srčanog udara u hotelskoj sobi na pripremama svog kluba u Italiji. Nogometna Španija je u šoku, kao što je bila i prije dvije godine, kada je, također od posljedica srčanog udara, preminuo Sevillin branič Antonio Puerta.

„Vijest o smrti našeg kolege Jarquea sve nas je šokirala i zgrozila, stoga smo odlučili odati mu počast nošenjem dresova s njegovim imenom i brojem 21. Tražili smo od Evropske nogometne federacije da nam to odobri, kao i minutu šutnje prije utakmice. Dakako, Jarqueovoj obitelji smo poslali izraze naše sućuti“, kaže potreseni Casillas.

nogometni-magazin.com/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak