Spalević i Kolarov u Olimpiku?

Radiosarajevo.ba
Spalević i Kolarov u Olimpiku?

Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva, novi premijerligaš, do subote, kada im počinju pripreme, imaće kompletiran igrački kadar. Prema riječima Husrefa Musemića, šefa stručnog štaba Vukova sa Otoke, on je zadovoljan obavljenim poslom u pauzi.

Prema nekim najavama, Olimpik će u petak dobiti još nekoliko zvučnih pojačanja, među kojima su i Darko Spalević, napadač Slavije iz Istočnog Sarajeva, te Nikola Kolarov iz banjalučkog Borca. Spominju se još neka imena, ali više detalja biće poznato u petak.

"Do subote, kada krećemo s pripremama, imaćemo gotovo potpuno kompletiran igrački kadar. Mislim da će nam ostati samo da riješimo pitanje golmana, jer je Kenan Bečirović završio karijeru i radiće kao trener čuvara mreže. U petak ćemo predstaviti još pet novih igrača, čime će biti zaključena lista pojačanja. Jedino se može desiti da u toku pripema dovedemo još nekoga ukoliko se pojavi neko ekstra pojačanje", priča Husref Musemić.

Olimpik je tokom ljeta dove obnovio igrački kadar. Tako su za Vukove potpisali Bruno Prlić (Posušje), Aleksandar Simčević (Dinamo Vranje), Almir Lulić (Livar), Albin Pelak (Željezničar), Mirko Marinković (Radnik Bijeljina), Adis Hasečić (Famos), Muhamed Subašić (Laktaši), te povratnici s posudbe Admir Makić i golman Irfan Rastoder. Uz šestoricu fudbalera iz prošle sezone, te petoricu koja će potpisati ugovore u petak, Musemić će imati na raspolaganju solidan igrački kadar.

"Jasno je da je klub veoma ambiciozan, i zato imamo čvrstu podlogu. Dobro smo organizovan kolektiv i ostalo nam je još samo nekoliko sitnica da riješimo. Uz to, doveli smo dosta kvalitetnih igrača i dobro smo pokriveni na svim pozicijama, izuzev na lijevom boku, gdje ćemo imati samo Subašića, ali mislim da nam to neće predstavljati problem. Na ostalim pozicijama imamo po najmanje dva igrača. Po prirodi sam ambiciozan čovjek i uvijek želim više i bolje. Tako ću u Olimpiku dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Međutim, koliko vrijedimo i šta možemo u Premijer ligi BiH, vidjećemo tek kada počne takmičenje", kaže Musemić.

Fudbaleri Olimpika nakon okupljanja u subotu (27. juni) treniraće sedam dana u Sarajevu. Potom će otputovati na Kupres, gdje će boraviti do 14. jula. Nakon dva dana odmora ekipa će 17. jula otputovati u Odžak, gdje će obaviti finalni dio priprema. Već su dogovorene dvije kontrolne utakmice sa Zvijezdom iz Gradačca i Modriča Maksimom. Ogled s Modričanima biće odigran 25. jula i biće generalna proba za Sarajlije pred start Premijer lige.

FK Olimpik će svoje utakmice naredne sezone, zbog rekonstrukcije stadiona Otoka, u Premijer ligi igrati ponedjeljkom na stadionu Asim Ferhatović Hase.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak