Spahić: Iran je dobra provjera

Radiosarajevo.ba
Spahić: Iran je dobra provjera

Kapiten naše reprezentacije Emir Spahić upisao se u strijelce u svom debitantskom nastupu za novi klub, francuski Montpellier .

“Zadovoljan sam kako je sve proteklo. Montpellier je mali, ali dobro organiziran klub. Nema mnogo pritiska, jer klub ne gaji previsoke ambicije. Bitno je ostati u ligi. U subotu je bilo dobro, naročito ako znamo da smo igrali sa fudbalerom manje. Stadion je bio pun, a od nas se očekivala dobra predstava i bilo bi stvarno ružno da smo izgubili”, kaže Spahić za Dnevni avaz.

Nakon meča, naš stoper bio je u zagrljajima suigrača i navijača. Pojačanje se već počelo isplaćivati.

“Ja sam, zapravo, i jedino pojačanje ekipe. Od mene se ovakvi nastupi i očekuju. Nadam se da će biti još bolje kada se malo adaptiram, jer je još sve svježe. Nova zemlja, novi ljudi, nova klima... nisam navikao na sve to. Trebat će malo vremena da se potpuno adaptiram, ali mislim da nisam pogriješio u izboru”, kaže Spahić.

Na reprezentativno okupljanje došao je ranije, a stigao je da pogleda i utakmicu Željezničar - Široki Brijeg. Dovezao ga je privatni avion predsjednika Montpelliera, koji ga čeka na aerodromu.

“Mislim da će Iran biti dobra provjera. Treba ga shvatiti maksimalno ozbiljno, jer nam slijede dvije najvažnije utakmice. Očekujem da budemo na visokom nivou i da pobjedom sačuvamo atmosferu u ekipi”, izjavio je Spahić za Dnevni avaz.

Sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak