Slobodi bod na Koševu

Radiosarajevo.ba
Slobodi bod na Koševu

U derbi susretu prvog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo i Sloboda su odigrali neriješeno 1:1 (0:1).

Susret je odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase pred oko 5.000 gledalaca, a sudio je Ognjen Valjić iz Banje Luke. Susret je, inače, protekao u dominaciji domaćih nogometaša, koji su imali nekoliko prilika za pogodak, ali nisu uspjeli doći do pobjede.

Sloboda je povela u 7. minuti nakon brzog kontranapada. Muhamed Mujić izašao je sam pred golmana Sarajeva Alaima i poslao loptu u lijevi ugao njegovog gola.

Nakon primljenog gola Sarajevo je potpuno preuzelo inicijativu, dok su se gosti orjentirali isključivo na čuvanje vlastite mreže.

Sarajevo je prvu priliku imalo u 14. minuti preko Avdića koji je pogodio stativu, dok je tri minute kasnije Janjoš zatresao prečku. Okvir gola Slobode pogodio je i Rizvanović u 52. minuti.

Bordo tim je do izjednačujućeg gola došlo u 72. minuti preko Hadžića, koji je iskoristio asistenciju Avdića i s pet metara zatresao mrežu.

Vezano:
Lokomotiva ponovo na šinama

Počinje nogometna Premijer liga

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak