Sloboda izjednačila protiv Veleža: Janketić donio bod u samom finišu utakmice

0
Radiosarajevo.ba
Sloboda izjednačila protiv Veleža: Janketić donio bod u samom finišu utakmice

U okviru 6. kola WWin lige BiH sastali su se Sloboda i Velež, a krajnji rezultat ove utakmice je bio 1:1.

U prvom poluvremenu, Velež je pokazao veću kvalitetu igre i poveo golom Halilovića. U 33. minuti, Lauš je centrirao s lijeve strane, a Halilović je glavom pogodio mrežu Slobode za 0:1. Domaći su u nekoliko navrata protestovali zbog mogućeg penala u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, kada je Hrvanović pao pred golom Veleža nakon što je navodno bio fauliran. I pored očitih prigovora, sudija i VAR nisu reagovali.

U drugom poluvremenu, Sloboda je počela pokazivati više inicijative, dok su gosti uspješno neutralizirali sve prijetnje. U 49. minuti, Mlinarić je mogao da iskoristi grešku Trake i oduzme loptu, ali nije uspio da je usmjeri prema golu. U 55. minuti, došlo je do izmjena kod oba tima; Hadžanović je ušao umjesto Hrvanovića.

Važno saopćenje iz sarajevskog Vodovoda: Mijenja se termin u kojem se smanjuje pritisak vode

U 64. minuti, Hadžikić je napravio grešku kada mu je ispala lagana lopta nakon centaršuta, ali je Janketić, koji je pritrčao, bio neprecizan i nije uspio da je pošalje u mrežu. Sloboda je imala dobru priliku u 72. minuti kada je Mekić šutirao s 12 metara malo iskosa, ali je lopta prošla pored gola.

Velež je mogao da poveća prednost u 74. minuti kada je Milak, nakon što se oslobodio svog čuvara, šutirao s osam metara iskosa, ali je lopta prošla pored stative. U 84. minuti, Souza je pogodio mrežu Slobode, no gol je poništen jer je ranije dosuđen prekršaj Haskića nad Dubačkićem.

U samom finišu utakmice, Velizar Janketić je postigao izjednačujući gol za Slobodu, donoseći timu vrlo važan bod. Janketićev sjajan gol u 92. minuti osigurao je završni rezultat 1:1. U završnici utakmice Velež je pokušavao da dođe do pogodka, ali nisu uspjeli, piše SC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak