Slavlje mlade reprezentacije unatoč porazu

Radiosarajevo.ba
Slavlje mlade reprezentacije unatoč porazu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 19 godina pretrpjela je na stadionu Asim Ferhatović–Hase poraz rezultatom 0:4, od svojih vršnjaka iz Sjeverne Irske, ali i okončala ciklus kao prvoplasirana momčad skupine 7.

Sarajevo je ugostilo skupinu 7 kvalifikacija za EP do 19 godina. Osim naše reprezentacije, na turniru su sudjelovali još Island, Bugarska i Sjeverna Irska.

Boyce je već u 16. minuti načeo mrežu Divkovića, a samo tri minuta kasnije gosti su pogotkom Duffya poveli 2:0. Isti igrač je početkom drugog poluvremena, nakon što je u šesnaestercu srušen Ferguson, nakon sigurno izvedenog jedanaesterca povisio na 0:3, a konačnih 0:4 postavio je upravo spomenuti Shane Ferguson.

U drugoj utakmici naše kvalifikacijske skupine Island je svladao Bugarsku rezultatom 3:2.
Naša reprezentacija je okončala turnir na prvoj poziciji sa bodom više od Sjeverne Irske i sudjelovat će u Elitnoj rudi koja se odigrava na proljeće i iz koje će se pobjednici grupa (njih 7) pridružiti domaćinu Francuskoj.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak