Skandalozno: Darijo Srna se propisno izblamirao i bh. gradove ‘pripojio‘ Hrvatskoj

7
Radiosarajevo.ba
Skandalozno: Darijo Srna se propisno izblamirao i bh. gradove ‘pripojio‘ Hrvatskoj

Legendarni hrvatski fudbaler Darijo Srna dao je šokantnu izjavu u emisiji Marija Stanića na Areni.
 
Srna je govoreći o počecima nogometne karijere i sredini u kojoj je odrastao, gradove Bosne i Hercegovine faktički pripojio Hrvatskoj, što je izazvalo opravdano žestok val negativnih reakcija u našoj zemlji.

"Tamo šta naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao: Gabela, Čapljina, Metković… takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje", kazao je Darijo Srna.

Srna je rođen u Metkoviću u Hrvatskoj. Njegov otac Uzeir, rođen je u Bosni i Hercegovini, u selu Stopići, nadaleko od Čajnića.

Sutkinja Numanović tvrdi: 'Vršila sam uvid u druge predmete radi usaglašavanja sudske prakse'

Srna je, dakako, izazvao veliku buru u medijima sa ovom izjavom, s posebno su reagirali  koji su ''osudili nepoznavanje geografije nekadašnjeg nogometaša''. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/nogomet/darijo-srna-capljinu-i-gabelu-prebacio-u-hrvatsku/410086

"Dariju geografija u školi očito nije bila jača strana, s obzirom da je Gabelu i Čapljinu nazvao hrvatskim gradovima", jedan je od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak