Sharbini će dobiti poziv u reprezentaciju BiH?

Radiosarajevo.ba
Sharbini će dobiti poziv u reprezentaciju BiH?

Prije nekoliko mjeseci, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević izjavio je kako u nacionalnom dresu naše zemlje želi vidjeti veznjaka Rijeke Anasa Sharbinija.

Međutim, u to vrijeme je takva stvar bila nemoguća jer je Sharbini napunio 22 godine a prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske pa je dolazak Sharbinija u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bio samo san.

Ali, kako stvari stoje, naš san bi mogao postati java, Miroslav Ćiro Blažević odlučio je pozvati Sharbinija za utakmicu sa Iranom.

"Nagovorio sam Anasa Sharbinija i njegovog oca da mali zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Sharbini će debitovati već protiv Irana na Koševu, dobili smo velikog kapitalca", rekao je Ćiro Blažević u telefonskom razgovoru novinaru San-a.

Ovo su zaista sjajne vijesti ali da bi Sharbini mogao zaigrati za A selekciju naše zemlje, bit će potrebno da se riješi nekoliko tehničkih stvari oko promjene sportskog državljanstva Anasa Sharbinija jer je nastupao za sve mlađe selekcije Hrvatske.

Upravo ovaj igrač je bio strijelac u pobjedi Rijeke nad Differdangeom, što im je osiguralo treće pretkolo Lige Evrope.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak