Sarajevo u Tuzli, Željezničar dočekuje lidera

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u Tuzli, Željezničar dočekuje lidera

Nogometaši Sarajeva u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine putuju u Tuzlu na teško gostovanje kod Slobode.

“Izuzmemo li posljednji poraz u Banjoj Luci, Sloboda ovog proljeća igra zaista sjajno. Plasirali su se i u finale Kupa BiH, što dovoljno govori o njihovoj snazi, tako da nas očekuje nimalo lak posao. Mi nećemo odstupiti od svoje igre. Idemo se nadigravati, pa ko bu de bolji, neka na kraju slavi“, rekao je za Oslobođenje trener Sarajeva Memed Janjoš.

Stručni štab tima sa Koševa neće moći računati na Dalibora Pandžu koji je otišao na pripreme U-19 reprezentacije BiH, te povrijeđene Mohora i Dudu, dok je nastup Hiroša pod znakom pitanja.

“Čeka nas pravi derbi i po poziciji na tabeli i po tradiciji. Gledao sam Sarajevo protiv Širokog Brijega i u toj utakmici su trebali dobiti. No, u formi smo i očekujem našu pobjedu“, rekao je Adnan Osman hodžić, po moćnik u stručnom štabu Slobode, koji će zbog bolesti Sakiba Malkočevića voditi tim.

Susret sa Sarajevom propustiće kapiten Adnan Sarajlić, a kapitensku traku umjesto njega nosiće Tarik Okanović.

Derbi susret iz Tuzle biće u dirketnom TV prijenosu.

Ništa manje zanimljivo ne bi trebalo biti na Grbavici gdje gostuje Zrinjski. Interesantno za ovu utakmicu je i to što će po prvi put nakon rata biti Željezničar igrati noćnu utakmicu na Grbavici.

Vezano>> Nakon 17 godina noćna utakmica na Grbavici

Zrinjski ima čak 20 podova više nad jednim od najtrofejnijih klubova u ligi, a u prilog im ide činjenica da imaju svega pet poraza ove sezone.

Igrači Željezničara, motivirani što će nakon skoro dva desetljeća zaigrati u noćnom terminu prepunog stadiona Grbavica, vjeruju u pobjedu nad jesenjim prvakom Premijer lige.

Plavim ide na ruku i statistika koja govori da Zrinjski nikada nije slavio u Dolini ćupova uz gol razliku 23:7 za domaće.

Zbog kartona u istorijsku utakmicu propustiće Memišević, Muharemović, Sadiković, Šimić te povrijeđeni Mirsad Bešlija.

U Vrapčićima se sastaju stari rivali Velež i Borac. Banjalučani su se neočekivano probili do vrha na tabeli i sada zauzimaju petu poziciju. Rođeni su se, s druge strane, jedva isčupali iz najopasnije zone, te bi sve osim pobjede ugrozilo njihov opstanak u društvu najboljih.

24. kolo Premijer lige:
Zvijezda - Slavija (16.30)
Posušje – Čelik (16.30)
Željezničar – Zrinjski (20:00)
Laktaši – Orašje (16.30)
Modriča – Leotar (16.30)
Velež - Borac (16.30)
Sloboda – Sarajevo (17.00)
Travnik - Široki (16.30)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak