Sarajevo u Trebinju, Željo dočekuje Radnik

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u Trebinju, Željo dočekuje Radnik

Nogometaši Sarajeva u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju u Trebinju kod Leotara. Trener Bordo tima Mehmed Janjoš ima problema sa sastavom jer su se na povrede žalili Hadžić, Hamzagić, Torlak i Rizvanović.

"Ove nam povrede sada stvaraju probleme. Ne znam još na koga ću moći računati protiv Leotara, ali kakva nam god bude ekipa, moramo ići na pobjedu. U Trebinju nemamo nekih većih uspjeha, dok je Leotar, nakon poraza od Veleža, došao u tešku poziciju. Mislim da će u svemu tome najviše profitirati publika, jer sam uvjeren da će utakmica biti otvorena", rekao je Janjoš za Dnevni avaz.

"U Trebinju moramo ići na pobjedu. Znamo da nas očekuje težak zadatak i da je Leotar dosta nezgodan domaćin, ali imamo obavezu da pokušamo ostvariti cilj, a to su remi ili pobjeda. Posljednje dvije utakmice vratile su nam samopouzdanje i moral, igrači su odmorni i spremni da pruže maksimum", dodao je pomoćni trener Sarajeva Emir Alihodžić.

"Dolazi nam protivnik, koji je za respekt i poštovanje, što su pokazali igrajući u Evropi, gdje su pružili prilično dobre partije", rekao je Borče Sredojević za trebinje.info i dodao: "Njima je ova pauza dobro došla, što se vidjelo i na utakmici sa Laktašima. U subotu ćemo ispred sebe imati izuzetno kvalitetnog i spremnog protivnika, međutim mi više nemamo šta da čekamo. Pripremit ćemo se i nadam se da će momci igru, koju budemo pripremili maksimalno poštovati i pobijediti."

Željezničar će u subotu igrati tek treći susret na svom terenu ito protiv Radnika iz Prijedora. Ove dvije ekipe do sada nisu odigrale ni jedan međusobni susret. U subotnjem meču, Osim će na raspolaganju imati sve igrače, uključujući i opravljenog Serdarevića. Ipak, ono što najviše muči stratega Plavih jeste efikasnost njegovog tima. Željezničar je u dosadašnjemd dijelu prvenstva postigao svega pet golova. Koliko je neefikasan napad tima sa Grbavice moglo se vidjeti i u kup susretu protiv niželigaša Bosne koju je Željezničar dobio sa minimalnih 1:0.

Derbi susret kola igra se na Pecari gdje Široki Brijeg dočekuje najefikasniji tim lige ekipu Veleža.

''U svaku utakmicu ulazimo sa istim ciljem, s tim da danas protiv sebe imamo ekipu koja je godina u vrhu bh fudbala. U svom sastavu ova ekipa ima nekoliko sjajnih igrača koji mogu sami stvoriti šansu i uopšte gledajući jaki su na lopti. I mi imamo svoje audute, ni mislimo odmah položiti oružije. Ono što nama u ovom trenutku predstavlja problem su povrede vrlo važnih igrača. Bez obzira ko od igrača dobije priliku, svi moraju pružiti maksimum'', rekao je za Sportsport.ba Abdulah Ibraković.

Sedmo kolo Premijer lige BiH:
Željezničar - Rudar P.
Slavija - Borac
Zrinjski - Sloboda
Zvijezda - Modriča
Široki - Velež
Čelik - Olimpik
Leotar - Sarajevo
Laktaši - Travnik

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak