Sarajevo ide u play-off Lige Evrope (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sarajevo ide u play-off Lige Evrope (VIDEO)

Nogometaši Sarajeva uspjeli su se plasirati u play-off Lige Evrope pobjedivši švedski Helsingborgs tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, za veliko slavlje 15.000 navijača na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Vezano: Janjoš prezadovoljan

Počelo je katastrofalno za izabranike Mehmeda Janjoša. Već u drugoj minuti Jönsson koristi nepažnju odbrane Bordo tima i lobuje Alaima za vodstvo Šveđana od 1:0.

Hladan tuš na samom startu ostavio je traga na igri Sarajeva, pa su narednih pola sata gostujući igrači dominirali terenom. Najbolju priliku za povećanje vodstva Helsingborgs je imao preko Makondelea koji nije iskoristio grešku Torlaka.

U 38. minuti prelijepim pogotkom sa 25 metara Damir Hadžić poravnava na 1:1. Do kraja poluvremena rezultat je ostao nepromijenjen, a izabranici Mehmeda Janjoša imali su još 45. minuta da postignu barem jedan pogodak kako bi osigurali produžetke.

Tim sa Koševa je u nastavak igre ušao mnogo agresivnije te su u prvih petnaestak minuta stvorili nekoliko izglednih prilika, ali su neprecizni bili Avdić i Hamzagić.

Pritisak igrača Sarajeva napokon se isplatio u 78. minuti kada Muminović asistira Avdiću koji glavom pogađa za vodstvo Bordo tima od 2:1.

U posljednjih deset minuta tempo igre je opao na obje strane, a sobzirom da je nakon isteka 90. minuta ukupni rezultat bio 3:3 igrali su se produžeci.

Dodatnih trideset minuta igre nije donijelo pogotke nakon čega se pobjednik rješavao jedanaestercima.

Prvi sa bijele tačke šutirali su gostujući igrači, a precizan je bio Sundin. Jahović je šutirao prvi za Sarajevo i pogodio za izjednačenje. Možda i presudni momenat dogodio se u drugoj seriji kada Alaim brani udarac Holgerssona. Za goste su još pogodili Nilsson, Makondele, Wahlstedt, dok su precizni za Bordo tim Ihtijarević, Rizvanović, Maksumić, a tačku na i stavio je Hamzagić.

http://www.youtube.com/watch?v=7tuJo_EjaP0&feature=player_embedded


Sve čestitke igračima Sarajeva, kojima želimo povoljan žrijeb u play-offu Lige Evrope.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak