Sarajevo dočekuje Travnik, Željo gostuje Slaviji

Radiosarajevo.ba
Sarajevo dočekuje Travnik, Željo gostuje Slaviji

U subotu, nedjelju i ponedjeljak igraju se susreti petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Hit prvenstva mostarski Velež gostuje kod Leotara koji zauzima visoko peto mjesto na tabeli.

"Nedostaju nam dva vrlo važna igrača, Zaimović i osmanagić i nema sumnje da nas očekuje teška utakmica, možda čak i teža nego što je to bila ona u Sarajevu. Znamo šta se dešavalo lani u Trebinju i ovaj put moramo biti spremni na sve i zato nam trebaju igrači koji će ostati čvrsti do kraja bez obzira šta se bude dešavalo u toku utakmice. Leotar je klasična domaćinska ekipa koja teško bodove gubi na svom terenu, pa će naš posao biti dodatno otežan. U svaku utakmicu ulazimo sa istim ciljem, da pobjeđujemo da igramo što bolje pa će tako biti i ovaj put", rekao je za sportsport.ba Abdulah Ibraković.

Lider na tabeli Borac ide na dosta teško gostovanje u Gradačac kod Zvijezde koja je do sada zabilježila dvije pobjede kod kuće i dva poraza u gostima.
Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, koja još uvijek ne zna za pobjedu u ovoj sezoni, dočekuje Rudar iz Prijedora. Olimpik, koji je nedavno smijenio trenera Husrefa Musemića, gostuje u Laktašima.

Posljednjeplasirani Čelik na svom terenu dočekuje Modriču.

“Nadam se da će ova utakmica biti prekretnica za naš klub. Značaj je ogroman, ali svi zajedno se moramo “skupiti” i uknjižiti prva tri boda. Trijumf u ovom susretu jako mnogo bi nam značio pred prvenstvenu pauzu. Svi igrači su spremni, osim Zahirovića, koji mora na operaciju prepona i ja mogu obećati borbu do posljednje kapi krvi. Podrška s tribina jako nam je potrebna i nadam se da će Bilino polje biti dobro ispunjeno”, rekao je novi trener Čelika, Omer Kopić

Kako bi sačuvali dobru atmosferu u klubu i veliku posjetu na domaćim utakmicama nogometaši Željezničara moraju odnijeti bod(ove) sa gostovanja u Lukavici. Toga su svjesni i u Plavom taboru.

"Teško je prognozirati uoči gostovanja u Istočnom Sarajevu. To je ekipa koja je u dosadašnjem dijelu sezone odigrala više utakmica na strani nego kući. Protiv onih nazovimo ih jačih rivala su ostvarili povoljne rezultate, dok su protiv nešto slabijih poraženi. Dakle, oni su nam poznanica, ali s obzirom da će u nedjelju biti domaćini imaće ulogu favorita. Od svojih igrača očekujem da odigraju na nivou svojih mogućnosti. Ako pružimo bar 90 posto naših mogućnosoti, možemo se nadati nečemu protiv Slavije. Ne mogu obećati pobjedu, jer mi nemamo toliko jaku ekipu", rekao je Osim.

U redove tima sa Grbavice nakon pauze zbog povrede vraća se Bučan, a i Ćulum, koji je posljednji susret propustio zbog kartona. Ukoliko stigne certifikat za novog igrača Denisa Selimovića, i on će biti među kandidatima. Zoran Erbez sa druge strane moći će računati na sve igrače.

"Tri posljednja trijumfa protiv 'Želje' još više ulijevaju samopouzdanje. Naravno, neće to ići lako. Naš stadion biće poprište dva tima koji podjednako žele bodove i brzi pomak prema vrhu tabele. Vjerujem da će cijeli plijen biti pridodan na konto Slavije. Rivala kao što je 'Željo' moramo poštovati, ali siguran sam u kvalitet naše ekipe koja već tri sezone ispraća komšije praznih džepova. Spremni smo na borbu do posljednjeg sudijskog zvižduka, uz agresivnu igru možemo doći do uspjeha. Očekujem da će 'Željo' igrati opreznije, ali ako ih otvorimo na vrijeme, neće im biti lako", rekao je kapiten Bojan Regoje.

Posljednji susret petog kola igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje Sarajevo dočekuje Travnik. Bordo tim koji je ove sezone ubilježio odlične nastupe na evropskoj sceni, ali i izuzetno loše rezultate u domaćem prvenstvu mora slaviti protiv ekipe sa Pirote.

"Sada se okrećemo Premijer ligi i nadam se da ćemo i dogodine ponovo imati važnu ulogu u evropskim takmičenjima", rekao je nakon ispadanja iz Lige Evrope trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Protivnik na Koševo ne stiže sa bijelom zastavicom.

"Trudimo se da zadržimo atmosferu koja je vladala tokom duela sa Slavijom kada smo pokazali da se na nas mora ozbiljno računati. No, na igru svakako utiču i drugi faktori osim zelenog terena. Pred nama je gostovanje na Koševu i duel sa Sarajevom kojem od srca čestitam na učinjenom u evropskim takmičenjima. Njihov umor ćemo pokušati iskoristiti i ponoviti dobru igru", rekao je Nedžad Selimović trener Travnika za sportin.ba.

subota
Laktaši - Olimpik
Zvijezda - Borac
Leotar - Velež
Čelik - Modriča

nedjelja
Slavija - Željezničar
Zrinjski - Rudar
Široki - Sloboda

ponedjeljak
Sarajevo - Travnik

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak