Sarajevo čeka Spartaka ili Inter Baku

Radiosarajevo.ba
Sarajevo čeka Spartaka ili Inter Baku

Foto: RadioSarajevo.ba

U okviru Europa lige (Kup UEFA) je u ponedjeljak u Nyonu održano izvlačenje parova za prvo i drugo pretkolo takmičenja. FK Sarajevo će prvu evropsku utakmicu odigrati 16. jula na stadionu Koševo, nakon što bude poznat protivnik iz duela Spartak - Inter koji se igra 9. jula.

Spartak iz Trnave je od svog nastanka 1923. osvojio 5 titula, ali u svih pet u sklopu starog sistema Čehoslovačke. Sezonu u Slovačkoj ligi je završio na trećem mjestu, iza Slovan Bratislave i Žiline. Ekipa Spartaka se sastoji u najvećem broju od domaćih igrača uz par internacionalaca, a stadion kluba je u Centru Trnave i ima kapacitet od oko 18.000 sjedišta.

Inter Baku iz Azerbejdžana je drugi potencijalni protivnik Sarajeva i ima znatno kraću tradiciju budući da je nastao 1997. godine. Sezonu je završio drugim mjestom na tabeli, a pretprošle godine je bio prvak države. Prošle sezone su igrali u prvom pretkolu Lige Prvaka, ali ih je nakon pobjede nad Rabotničkim iz Makedonije izbacio Partizan u drugom pretkolu.

Janjoš: Spartak je bolja ekipa

Trenera FK Sarajeva je vijest o mogućem protivniku u Europa ligi stigla u Vitezu gdje klub vrši pripreme za narednu sezonu. Iako trenutno ne raspolaže sa detaljnijim informacijama, Mehmed Janjoš smatra kako ga čeka težak zadatak u kojem ne smije potcijeniti protivnika.

"Teško je u prvi mah davati precizniju prognozu. Potrebno je više vremena za dublju analizu. Ipak, govoreći na osnovu dosada pristiglih informacija, sigurno je da nas očekuje nimalo lagan zadatak, bez obzira na to ko će bi ti pobjednik iz tog duela, Spartak – Inter. Lako je sada pričati kako smo mogli proći možda i bolje. Ipak, nikako ne smijemo gubi ti iz vida osnovnu činjenicu, a to je da u Evropi nema slabih protivnika, da su sve ekipe izuzetno jake i da svaki rival zaslužuje poštovanje. Smatram da je Spartak bolja ekipa i očekujem da ćemo s njim igrati u drugom pretkolu.” izjavio je za Oslobođenje trener Sarajeva.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak