Ronaldo nije siguran da će ostati u Unitedu

Radiosarajevo.ba
Ronaldo nije siguran da će ostati u Unitedu

Manchester je na Olimpicu postojao tačno 10 minuta; ostalih 80 gledali smo samo Barcelonu. Malo ko je očekivao takav scenarij, a čak niti najzagriženiji navijači katalonskog kluba nisu vjerovali da bi njihova momčad mogla izgledati tako impresivno pored velikog Uniteda.

Nema sumnje da su Guardiolini vojnici djelovali superirorno protiv sinoć neobično mekanih pa čak i impresioniranih Crvenih vragova, ali isto tako se većina slaže da je i veliki Sir Alex Ferguson promašio taktiku (što, istina, rijetko čini). Sredina mu je praktički ostala na leđima Carricka i Andersona koji su izgledali smiješno pored Inieste i Xavija, dok su bokovi i napad bili potpuno odsječeni. Ronaldno je bio u samoj špici, dok je Rooney na strani ostao potpuno nevidljiv. Ukupno gledano, njegov plan nije upalio...

Iako nije direktno optužio svog gazdu, Cristiano Ronaldo je jasno rekao što misli o Fergusonovoj taktici.

"Igrali smo samo 10 minuta, kasnije se nismo uspjeli naći. Sve je bilo krivo, pogriješili smo u taktici i sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Ovo je najveće razočaranje u mojoj karijeri", rekao je još vruće glave Ronaldo.

Portugalac priznao da je Barcelona zasluženo uzela naslov

"Igrali su bolje i zaslužili su pehar. Uvijek je teško izgubiti u finalu. Sve je pošlo po zlu. Nismo imali kontrolu nad utakmicom i izgubili smo. Mislim da je Barcelona bila bolja i da je zasluženo slavila. Svi su očekivali da će Manchester nešto napraviti u utakmici, ali to se nije dogodilo. Međutim siguran sam da ću igrati u još puno finala.", dodao je.

Novinari su ga pitali je li na njegovu igru utjecao medijski pritisak i usporedbe s Lionelom Messijem.

"Nije me to smetalo. Ja sam igrač koji je naviknuo na takve situacije".

Portugalac je već duže vrijeme na meti Real Madrida, a prošlog ljeta je transfer umalo i realiziran. Priča se ponovo aktualizirala kako se bliži ljetni prijelazni rok, premda je sam Ronaldo posljednjih tjedana najavljivao kako nema namjeru napustiti Old Trafford, a vjerojatno budući predsjednik madridskog kluba Florentino Perez je rekao da klub odustaje od njegove kupnje.

Na pitanje hoće li i sljedeće sezone nositi dres “crvenih vragova”, Ronaldo je kratko odgovorio: "Ne znam."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak