River Plate započeo s akcijom skupljanja milion članova

Radiosarajevo.ba
River Plate započeo s akcijom skupljanja milion članova

Dok igračima River Platea na nogometnom terenu baš i ne ide blistavo, odlično “igraju” u marketinškom odjelu toga slavnog buenosaireškog kluba.

Iz Big Evolutiona, agencije koja brine o odnosima kluba s javnošću, smislili su kampanju po kojem bi “millonariosi” (“milioneri”, što je nadimak Rivera) postali prvi nogometni klub u istoriji s milion registriranih članova.

Članstvo u klubu nosi sa sobom i sudjelovanje u bogatoj nagradnoj igri.

Pod sloganom “Milioneri, klub s milion članova” iz kluba su pozvali simpatizere iz zemlje i svijeta da se učlane putem internet-stranice www.sociosvirtuales.com.ar do prvog juna 2010. godine. To zadovoljstvo potencijalne interesente će koštati dva dolara, a agencija će omogućiti da se naplati putem SMS-poruka.

Svi koji se prijave sudjelovat će u bogatoj nagranoj igri, u kojoj će se dijeliti besplatne ulaznice, suveniri, dresovi s potpisima igrača, pristupi zatvorenim treninzima momčadi, pa čak i put za dvoje na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku 2010. godine.

Barcelona ima 110.000 članova. Argentinci Katalonce misle nadmašiti deseterostruko i time ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

"Kad bismo uspjeli skupiti milion članova, ušli bismo u istoriju. Nadamo se da ćemo uspjeti jer će registracija biti jednostavna, a cijena učlanjivanja simbolična", rekao je vlasnik Big Evolutiona Diego Ares.

Trenutačno River na tabeli argentinske Clausure zauzima šesto mjesto, što je ispod standarda sastava s legendarnog Monumentala. Pogotovo je ispod standarda bilo posljednje mjesto u jesenjoj Aperturi.

Nadimak "millonairos" dali su im simpatizeri siromašnijeg gradskog rivala - Boce Juniors, jer su u Riveru bili bogatiji i jer su igrače još u tridesetim godinama prošlog stoljeća dovodili plaćajući ih zlatom.

Dres kluba, koji je po Institutu za nogometnu istoriju i statistiku (IFFHS) najbolji klub obije Amerike svih vremena, nosili su velikani poput Di Stefana, Sivorija, Pasarelle, Kempesa, Ruggerija, Caniggije, Batistute...

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak