Remi Hoffenheima i Schalkea

Radiosarajevo.ba
Remi Hoffenheima i Schalkea

Hoffenheim i Schalke večeras su na Rhein Neckar Areni remijem remijem bez golova otvorili treće kolo Bundes lige.

Ekipa naših Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića svih 90 minuta bila je bolja momčad ali najzaslužniji što će se Schalke u Gelsenkirchen vratiti sa bodom je Manuel Neuer, golman gostiju koji je sjajnim odbranama zasutavio sve napade domaćih.

Već na samom startu susreta, Vedad Ibišević je imao dobru priliku da dovede Hoffenheim u vodstvo kada sa 5 metara dobro šutira ali se već tada dalo nagovjestiti da će velika prepreka za igrače Hoffenhima biti Neuer. Andreas Beck je u 39. minuti sjajnim centaršutem u kazenom prostoru pronašao Ibiševića koji glavom šutira pored gola, naš napadač dobru priliku je imao i pred kraj prvog poluvremena kada nakon centaršuta Sejada Salihovića, pored dva igrača Schaleka šutira u ruke Neueru.

I u drugo poluvrijeme Hoffenheim je krenuo agresivno, Ralf Ragnick je u igru uveo Dembu Ba umjesto Vorscaha ali ni on večeras nije uspio savladati Neuera. Najbolju priliku na utakmici u 50. minuti propustio je ponovo Ibišević koji na asistenciju Obasija snažno šutira prema golu Schaleka ali mladi Neuer se ispružio koliko je dug te je zasutavio i ovaj šut Ibiševića.

Oko 30.000. gledalaca na Rein Neckar Areni bilo je na nogama kada je u 81. minuti Sejad Salihović uzeo loptu da šutira slobodan udarac sa 17 metara, kao i uvijek, odlično je šutirao, prebacio živi zid ali nesavladivim se ponovo pokazao Manuel Neuer.

Vedad Ibišević ja aplauzima domaće publike u 82. minuti ispraćen sa terena kada umjesto njega u igru ulazi Maicosuel.

Na kraju je ostalo 0-0, Hoffenheim nakon tri kola ima dva boda na svom kontu, iako je prikazanom igrom u dosadašnjem dijelu prvenstva zaslužio više. Ne treba zaboraviti ni to da je ekipa Hoffenheima u prva tri kola imala izuzetno težak raspored (Bayern, Leverkusen, Schalke) pa je za očekivati da u nastavku prvenstva gledamo Hoffenheim koji će se boriti za sam vrh tabele.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak