Puel: Pjaniću fali samo malo mišića

Radiosarajevo.ba
Puel: Pjaniću fali samo malo mišića

Trener nogometaša Lyona Claude Puel prvi je put oduševljeno progovorio o svome mladom bosansko-hercegovačkom veznjaku Miralemu Pjaniću...
Pjanić je u dvoboju drugog kola Lige prvaka protiv Debrecena u Mađarskoj zabio gol te dodao dvije asistencije u 0:4 pobjedi Francuza.

Pjanić ima čudesnu viziju igre i tehniku koja je prati. S obzirom na to da ima tek 19 godina, ima i pravi pristup. Vrlo pozorno sluša i uči. Pokazuje želju, ambiciju, obiluje pozitivnim karakterom i osobnošću. Ima mentalitet neophodan za napredak. Zna kako biti strpljiv ali opet igrati da bi se pobijedilo. Nije sramežljiv. Jednostavno, ima sve predispozicije da postane vrhunski igrač", izjavio je Puel.

"Došao mi je prošlog maja, krajem sezone, požaliti se na osjećaj da je imao osrednju sezonu. Uvjerio sam ga da je sve baš onako kako treba, da ima 18 godina i da je morao upoznati nogomet najviše razine", rekaije Puel i dodao: "Po meni, njegova je odluka o dolasku u Lyon sa 17 godina bila ispravna. Nije više bio za klub koji je prerastao. Morao si je postaviti više ciljeve, uključiti se u prave takmičarske okolnosti."

"Šta mu još nedostaje? Mora ojačati, nabaciti nešto mišića. Osim toga, Mire već sada ima sve kvalitete potrebne da bi postao veliki igrač", zaključio je Puel.

http://www.youtube.com/watch?v=nIDW01JWA-8


sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak