Prvi čovjek SP-a ne vjeruje svojoj ekipi

Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek SP-a ne vjeruje svojoj ekipi

Predjednik organizacijskog odbora i prvi čovjek operative SP-a u Južnoj Africi 2010 Danny Jordaan kazao je kako ne vjeruje da će južnoafrički nogometaši ikoga pobijediti.

Jordaan je to izrekao na svečanom ručku u Johannesburgu povodom jedne humanitarne priredbe uoči prvenstva, a bujicu uvreda na račun svoje nacionalne reprezentacije spriječili su njegovi pomoćnici, koji su ga prekinuli u govoru.

Prvi operativac SP-a, kojeg Južnoafrikanci smatraju i najzaslužnijim što je Svjetsko prvenstvo prvi puta doveo na afričko tlo, bio je pun hvale za reprezentacije poput Engleske, Španije, SAD-a, Brazila, pa i Ganu i Obalu Bjelokosti, ali ne svoju reprezentaciju.

"Južna Afrika nije na razini ekipa koje su se već kvalificirale. Naša reprezentacija je vrlo slaba i bolje da prestanem govoriti o tome jer bi mogao svašta izreći. Sportski rezultati, nažalost, ne prate sve ono dobro što smo u infrastrukturi dosad napravili kako bi prvenstvo bilo uspješno", kazao je Jordaan, koji je kritizirao i igru Argentine.

Južnoafrikanci su od zadnjih osam utakmica izgubili čak pet, a pobijedili su tek Novi Zeland i nejaki Madagaskar.

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak