Prvak u gostima Željezničaru

Radiosarajevo.ba
Prvak u gostima Željezničaru

FOTO: RadioSarajevo.ba

U nedjelju na Grbavici se igra derbi susret četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Aktualni prvak Bosne i Hercegovine gostuje Željezničaru koji odavno nije bolje otvorio sezonu. U ti utakmice, od čega dvije gostujuće, imaju dvije pobjede, što je bilo nezamislivo prethodnih godina.

Zrinjski sa druge strane u tri susreta ima svega dva boda, što ne može da ispuni šampionska očekivanja.

Gosti će za razliku od prve tri utakmice u ovom susretu biti jači za Danijela Stojanovića i Pavla Sušića, ali zbog kartona trener Plemića Dragan Jović neće moći računati na Igora Žuržinova.

"Željezničar je tada bio tek u stvaranju tima i igre. Gledao sam Želju protiv Širokog Brijega i mogu reći da se radi o ekipi koja igra dosta čvrsto. U napadu imaju Alena Mešanovića, kojeg sam trenirao, i znam da se radi o odličnom individualcu. Ipak, sigurno da Željo ima i svojih mana koje ćemo pokušati iskoristiti", rekao je trener Mostaraca Jović za Dnevni Avaz.

Jović će na Grbavici igrati i protvi tradicije. Zrinjski u Dolini ćupova nikada nije osvojio niti jedan bod. Trenera Željezničara Amara Osima takva statistika, ipak, više brine nego raduje. Kako kaže Osim to im je samo prednost i motiv više da na Grbavici ostavre pozitivan rezultat.

"Zrinjski nam dolazi sa samo dva boda i uvjeren sam da će na Grbavici igrati otvoreno. Ipak, igramo pred domaćom publikom i očekujem naš trijumf", rekao je za Oslobođenje Neđad Serdarević koji bi u ovoj utakmici trebao debitovati pred domaćom publikom.

Trener Plavih Amar Osim na ovoj utakmici pored povrijeđenih Damira Rovčanina i Seada Bučana neće moći računati na, do sada, odličnog Milana Ćuluma koji će pauzirati zbog kartona.

Vezano: Borac nezaustavljiv, Velež uništio Laktaše

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak