Prosinečki za Radiosarajevo.ba po povratku iz Turske prenio dojmove iz Rizea

A. Sokolović

Robert Prosinečki je posljednji izašao iz VIP zone na Sarajevskom aerodromu od svih članova naše ekspedicije koja je protekla tri dana bila u Turskoj, gdje su Zmajevi u susretu bez golova odigrali prijateljski meč protiv Turske.

Popularni Robi izdvojio je nekoliko minuta vremena da za Radiosarajevo.ba sumira dojmove meča u Rizeu, ali i kaže nam rečenicu, dvije o važnom duelu koju našu nogometnu reprezentaciju očekuje u ponedjeljak na stadionu Grbavica (20:45 sati, Sjeverna Irska).

Zmajevi se vratili iz Trabzona: Od danas kreće operacija Sjeverna Irska

Turska - BiH 0:0: Prosinečki i 7. uzastopni meč bez poraza

Jesu li spremni šal i baklje: Milorade, BiH večeras igra protiv Turske

"Smatram da je utakmica u Rizeu bila sasvim solidna, pogotovo prvo poluvrijeme. Imao sam priliku sada da pojedinim igračima dam i šansu da odigraju 45 minuta, s obzirom na to da nemamo sada mnogo prijateljskih utakmica kako se igra ova Liga nacija. Sve u svemu moramo biti zadovoljni", kazao je Prosinečki za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba: Stekli smo dojam da je prvo poluvrijeme protiv Turske bilo bolje?

Prosinečki: Možda nije bilo idealno drugo poluvrijeme, ali smo prvo odigrali kako smo htjeli, tako da smo neke igrače i odmorili, koji će u ponedjeljak nastupiti. Imamo širinu, što je najvažnije", 

Radiosarajevo.ba: Upravo nas zanima ta širina o kojoj govorite. Da li su neki igrači pokazali da se na njih može računati?

Prosinečki: Teško mi je govoriti o tome, jer jedna utakmica nije mjerilo. No, oni sigurno imaju kvalitetu čim su tu s nama. U ponedjeljak nam je važna utakmica, tako da imamo tri dana da se odmorimo, ali i adekvatno pripremimo za meč sa Sjevernom Irskom. 

Radiosarajevo.ba: Večeras igraju Austrija i Sjeverna Irska. Remi u Beču bi bio idealan?

Prosinečki: Uh, to bi bilo super...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak