Prolongirana odluka o Drogbinoj kazni (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Prolongirana odluka o Drogbinoj kazni (VIDEO)

Potparol Europske nogometne organizacije (UFEA) najavljuje da bi Chelseajev napadač Didier Drogba moga još čekati na sankcije koje ga očekuju zbog nesportskog ponašanja u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Barcelone.

UEFA je prvobitno najavila da će odluku o sankcijama za Drogbu donijeti ove sedmice. Posjećamo, Drogba je bio potpuno revoltiran suđenjem Norvežanina Toma Henninga Overboa, koji je propustio dosuditi barem tri jedanaesterca za Chelsea.

Iako je Drgoba u 72. minuti te utakmice bio zamijenjen, nakon dvoboja je na terenu žestoko vrijeđao norveškog sudiju a u TV kameru glasno govorio da je sudija sramota. Sudiju je žestoko napadao i u tunelu stadiona.

Glasnogovornik UEFA-e u ponedjeljak je rekao da će Disciplinska komisija slučaj napadača Obale slonovače vjerovatno rješavati tek na prvom sljedećem regularnom sastanku. Chelsea vipe ne sudjeluje u evropskim takmičenjima ove sezone, stoga nema razloga za žurbu. Slučaj Drogba može još čekati na odluku – objasnio je glasnogovornik.

Sljedeći sastanak u punom sastavu Disciplinska komisija UEFA-e sazvala je za 23. juli.

http://www.youtube.com/watch?v=8G3b0B-GgC0


oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak