Amar Osim na sjednici Skupštine imao zanimljivo izlaganje, ovo su njegove riječi

Radiosarajevo.ba
Amar Osim na sjednici Skupštine imao zanimljivo izlaganje, ovo su njegove riječi

U jednom sarajevskom hotelu jučer je održana sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar.

Već je poznato da je za predsjednika Upravnog odbora izabran Nihad Selimović, dok je Adnan Džindo novi predsjednik Skupštine.

Uoči Skupštine: Ko su novi ljudi u Želji, šta kaže Osim, šta piše u Izvještaju?

Novi predsjednik Željezničara otkrio ko je prvi na listi želja

FK Željezničar dobio novog predsjednika!

Tokom sjednice osim Nihada Selimovića i direktora Mirsada Šiljka, na jučerašnjoj sjednici delegatima se obratio i Amar Osim.

Nekadašnji menadžer Plavih se u javnosti spominje i kao jedan od najozbiljniji kandidata za šefa stručnog štaba tima s Grbavice.

On je u subotu, dan prije sjednice Skupštine za portal Radiosarajevo.ba kazao da će se oglasiti nakon svega što prođe, a mi prenosimo njegove riječi sa obraćanja delegatima:

“Kao član Skupštine ću se obratiti. Neću puno pričati o izdvojenim podacima, jer se neko potrudio da te podatke izvuče i ja to cijenim i poštujem.

Naš naziv jeste Fudbalski klub Željezničar, fudbalski, football… Igra koja je nastala nekad, pa se u ovom današnjem modernom obliku počela praktikovati krajem 19. stoljeća, na Ostrvu. Football, znate ono o čemu se ne priča nikada kod nas, o čemu se prestalo pričati. Fudbal ili nogomet, da se malo vratimo fudbalu ili nogometu, što bi trebao biti naš sljedeći prioritet od vodećih struktura.

Fudbalski klub treba da se bavi fudbalom. Nakon nekog vremena počeli smo se baviti nekim drugim stvarima koje su, naravno, potrebne, ali su sporedne. Mi smo od njih napravili prioritet, a imamo rezultat kakav imamo. Fudbalski klub, klub… Riječ je nekog nepoznatog porijekla, saksonskog, neki izraz… Klub je neka formalna ili neformalna grupa ljudi, od najmanje dva člana, koji su skupljeni oko zajedničkog interesa, nebitno da li je to književnost, filatelija, fudbal… S težnjom da se taj klub proširi, da privlači nove članove, a ne da se dijeli, bez obzira koji je razlog dijeljenja.

Ovo je klub koji je osnovan 1921. godine, 97 godina postojanja istog, s nekim načinom ponašanja, stilom življenja, filozofijom. Poznati smo po empatiji, po otvorenosti za sve moguće vrste ljudi, svih vjera i nacija, otvoreni za istomišljenike i neistomišljenike. To je Željo. Nažalost i to smo izgubili kroz posljednjih par godina, što me posebno boli.

Rečeno je da je došlo do polarizacije između dva čovjeka. Ja ću samo jednu stvar reći. Ako je jedan čovjek od četiri posljednje godine, dvije bio udaljen 4.000 kilometara, a preostale dvije godine po Dolac Malti šetao psa, toliko jak da napravi takvu polarizaciju, zbog koje smo posljednjih nekoliko utakmica imali manje od 1.000 prodanih karata ili imali 1.100 gledalaca i 250 policajaca na utakmici sa 15 vozila. Ako je takav čovjek napravio polarizaciju, a nije u klubu uopšte, ne trebamo se brinuti šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, a vratit će se… Neka to bude moja poruka”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak