Prijatelju, gdje ćeš na Bosanca?! Van Dijk pokušao zastrašiti Peljtu, pa se ubrzo pokajao

1
Radiosarajevo.ba
Prijatelju, gdje ćeš na Bosanca?! Van Dijk pokušao zastrašiti Peljtu, pa se ubrzo pokajao

Najboljem bh. arbitru Irfanu Peljti dodijeljena je velika odgovornost budući da je dijelio pravdu na susretu nogometnih reprezentacije Irske i Nizozemske.

Oranje je upisalo tri boda rezultatom 2:1 u sklopu 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Irfan Peljto je dosudio dva kaznena udarca.

Iz jednog takvog poveli su Irci u 4. minutu nakon što je Virgil Van Dijk evidentno rukom igrao u svom šesnaestercu, što nije promaklo bh. arbitru.

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

Ubrzo je dodijeljen penal za domaćina, a Van Dijk je u već prepoznatljivom stilu pokušao ući u raspravu sa Peljtom, kao što to ima slučaj raditi sa sudijama u Premiershipu.

No, ubrzo se povukao jer je uvidio da je Peljto i više nego ozbiljan i da nema namjeru ulaziti u verbalne okršaje, te tako stvarati još veću tenziju na terenu.

Peljto je naredni penal svirao u 19. minutu kada je srušen Gakpo, a isti igrač je i pogodio za izjednačenje, da bi Weghorst u 56. donio potpuni preokret i pobjedu svom timu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak