Posljednja prepreka za Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Posljednja prepreka za Sarajevo

FOTO: www.fotoservis.info

Nogometaši Sarajeva u četvrtak igraju prvu utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Europske lige.

Bordo tim će na stadionu Asim Ferhatović-Hase ugostiti ekipu rumunskog Cluja u 20,15 sati. Kako sada stvari stoje ni ova utakmica neće biti u direktnom TV prenosu.

Sarajevo je loše startovalo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine a glavni za­da­tak treneru tima sa Koševa Mehmedu Janjošu bio je po­ku­ša­ti vra­ti­ti pozitivnu atmosferu me­đu igra­če.

"Po­ku­šat će­mo za­bo­ra­vi­ti Ve­lež i okre­nu­ti se Cluju. Atmo­sfe­ra je po­lju­lja­na, ali po­zna­va­ju­ći mo­je igra­če, ne su­mnjam da će­mo još je­dnom udru­ži­ti sna­ge i odi­gra­ti još je­dnu bi­ljan­tnu par­ti­ju", rekao je Ja­njoš za San.

"Cluj je apsolutni favorit, ali mi imamo ono što oni nemaju, a to je nevjerovatna želja naših fudbalera za uspjehom. Naš protivnik je veoma snažan, ekipa sa 15 internacionalaca i tri rumunska reprezentativca, ali imamo pravo nadati se da je možemo proći. Uvjeren sam da smo samo u rezultatskoj krizi. Stvarno igramo dobro, naročito u Evropi. Protiv Cluja ćemo igrati utakmice koje smo prije nekoliko mjeseci mogli samo sanjati, to nam je strašan motiv za večeras", rekao je popularni Ćala za Dnevni avaz.

"Imaju odličnu sredinu i centarfora Konea, koji je strašno opasan. To je iskusna ekipa sastavljena od fudbalera koji u svakom momentu znaju šta im je raditi. Kod nas se pomalo zaboravlja da je to tim koji je prošle sezone pobijedio Romu. Međutim, ako budemo mislili samo o njima, zaboravit ćemo na svoju igru. Očekujem da ponovimo ranije sjajne evropske predstave, veliku podršku navijača, i, zašto to ne reći, prolaz dalje", rekao je strateg tima sa Koševa.

"Glavni cilj nam je da na Koševu ne primimo pogodak. Svaki rezultat bez primljenog gola za nas će biti pozitivan uoči revanša u Rumuniji za sedam dana", rekao je Janjoš na konferenciji za novinare u srijedu.

Golman Sarajeva Muhamed Alaim smatra da je ovo krajnji domet do kojeg može doći Sarajevo.

"Momci su svjesni o kakvoj se prilici radi. Volio bih da se varam, ali ovo je faza do koje će naše ekipe u godinama koje slijede teško uspjeti doći. Zaista, odajem priznanje svim igračima, stručnom štabu i navijačima što se uopće nalazimo ovdje, ali ne mislim da nemamo snage za još više od toga", rekao je Alaim.

Alaim je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Koševo i ekipi pruže podršku timu.

“Posjetili su nas na treningu i obećali maksimalnu podršku. Njihova pomoć nam je od velikog značaja i njihov dolazak vratio je preko noći dobru atmosferu u tim. Samo mi igrači znamo kakve navijače ima naš klub. Bez njih ove utakmice sigurno ne bi ni bilo. Oni su i dalje uz nas i mi ćemo učiniti sve da večeras zajedno slavimo", rekao je kapiten Bordo tima.

Mehmedu Janjošu će, ka­ko sad stva­ri sto­je, na raspolaganju biti svi igrači, osim od ra­ni­je po­vri­je­đe­nog Ale­na Ško­re i kar­to­ni­ra­nog Aj­di­na Ma­ksu­mi­ća.

Susreti play-offa za Ligu Evrope:

Kosice - AS Roma
FK Baku - Basel
BATE Borisov - Litex Lovech
Teplice - Hapoel Tel Aviv
Bnei Yehuda Tel Aviv - PSV Eindhoven
Guingamp - Hamburger SV
Trabzonspor - Toulouse
CSKA Sofia - Dynamo Moscow
NAC Breda - Villarreal
PAOK Saloniki - SC Heerenveen
Metalurg Donetsk - Austria Vienna
Rapid Vienna - Aston Villa
Sturm Graz - Metalist Kharkiv
Dinamo Bucuresti - Liberec
Steaua Bucuresti - St. Patricks
Twente - FK Karabakh
Vaslui - AEK Athens
Sivasspor - Shakhtar Donetsk
Slavia Prague - Red Star Belgrade
Sarajevo - CFR Cluj
Partizan - Zilina
Brondby - Hertha BSC
Lech Poznan - Club Brugge
Sion - Fenerbahce
Ajax Amsterdam - Slovan Bratislava
Benfica - Vorskla Poltava
Galatasaray - Tallinna FC Levadia
Genoa - OB Odense
Lazio - Elfsborg
Maribor - Sparta Prague
Racing Genk - Lille
Dinamo Zagreb - Hearts
Everton - Olomouc
Fulham - Amkar Perm
Stabaek - Valencia
Werder Bremen - Aktobe
Nacional - Zenit St. Petersburg
Athletic Bilbao - Tromso

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak