Portugal nakon jedanaesteraca do polufinala

Radiosarajevo.ba
U prvoj utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva Poljska i Portugal su se sastali na stadionu Vélodrome u Marseilleu.

POLJSKA - PORTUGAL   1:1 (3:5)

Fudbalska reprezentacija Portugala je nakon jedanaesteraca u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj savladala selekciju Poljske te se tako plasirala u polufinale ovog takmičenja.

Prije utakmice četvrtfinala Evropskog prvenstva između Poljske i Portugala minutom šutnje je odata počast žrtvama terorističkog napada na Međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu.

Poljska je istrčala u istom sastavu kao protiv Švicarske, dok su Portugalu ozlijeđeni Andre Gomes i Raphael Guerreiro pa je tako Renato Sanches dobio priliku od prve minute i odmah postao najmlađi igrač (18 god i 316 dana) koji je započeo utakmicu na ovom Euru.

U regularnom toku meča, koji se igrao na stadionu Vélodrome u Marseilleu, rezultat je bio 1:1. Golove su postigli Robert Lewandowski u 2. minuti za Poljsku i mladi Renato Sanches u 33. minuti za Portugal.

Nakon što u produžecima nije bilo golova ni na jednoj strani, konačnog pobjednika ovog veoma neizvjesnog meča odlučili su penali.

Portugalci su u izvođenju jedanaesteraca bili sigurniji i bolji skorom 5:3, čime su izborili plasman među četiri najbolje reprezentacije u Evropi.

Ronaldo je preuzeo odgovornost i šutirao prvi penal te pogodio za Portugal, dok je Lewandonski otvorio šutiranje penala za Poljsku i pogodio. Tragičar u izvođenju penala bio je Blaszczykowski kojem je udarac odbranio Patricio., te je Quaresma zabio pobjednički gol.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak