Pogledajte veliku međusobnu tuču navijača Partizana: Sukobili se zbog skandiranja Vučiću

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte veliku međusobnu tuču navijača Partizana: Sukobili se zbog skandiranja Vučiću

Fudbaleri Partizana sinoć su svojim navijačima priredili neugodno iznenađenje ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu Evorpe.

Oni su na stadionu JNA u Beogradu odigrali tek remi sa kiparskim AEK-om iz Larnake, ali s obzirom da su u prvom meču doživjeli poraz od 2:1 morali su se oprostiti od ovog takmičenja.

Da ruže ne cvjetaju u ni oko tima, dokaz su sinićnje scene sa tribina stadiona u Humskoj.

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Naime, dio navijača je upućivao uvrede na račun srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, sa čime se nikako nije slagala ona druga polovina, zbog čega je i izbila tuča na tribinama.

Sukob i podjela su nastavljeni i prilikom skadniranja protiv Uprave Partizana, od koje su neki tražili odlazak, dok su neki bili striktno protiv toga.

Nakon utakmice Partizan je ostao i bez trenera Ilije Stolice, a prethodno je klub napustio sportski direktor Ivica Ilijev.

Crno-beli ipak nisu eleminisani iz Evrope za ovu sezonu. Oni će svoj put nastaviti u playoffu Konferencijske lige gdje će igrati sa malteškim Hamrunom koji je, podsjećamo, izbacio mostarski Velež iz ovog takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak