Pogledajte Rakitićeve ruke nakon što je stradao golman Seville, magnet za huligane

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte Rakitićeve ruke nakon što je stradao golman Seville, magnet za huligane

Marko Dmitrović, srbijanski golman Seville, opet je na udaru huligana koji mu nanijeli povrede su na revanš utakmici osmine finala Lige Europe između Fenerbahčea i Sevilje.

Srbijanskom reprezentativcu je tom prilikom raskrvarena glava, a ljekarska služba je morala hitno da reaguje, pa su mu ljekari sanirali povredu glave na terenu.

Tri sedmice nakon što je na utakmici kod PSV-a navijač domaćih upao u teren i šakom udario Dmitrovića, a on mu uzvratio i savladao ga, golman je također na gostovanju u Europa ligi ozbiljno napadnut.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Sevilla je sada kod Fenerbahčea igrala uzvrat osmine finala, a u 54. minuti utakmica je prekinuta jer su navijači domaćih upaljačem pogodili Dmitrovića u glavu i raskrvarili ga. Liječnička služba gostiju zašila mu je ranu, nakon čega je Dmitrović nastavio utakmicu do kraja.

To je bilo zahtjevno jer nakon što je Sevilla u prvom meču pobijedila 2:0, u drugom je Fenerbahče vodio 1:0 kada su njegovi navijači ozlijedili golmana gostiju. Ipak, ranjeni Dmitrović je izdržao do kraja i Sevilla je prošla uprkos porazu.

Pojavile su se fotografije koje pokazuju da je Dmitrović primio pravu kanonadu s tribina stadiona u Istanbulu. Na njima se vidi kako je njegov suigrač Ivan Rakitić napunio ruke upaljačima koje je pokupio iz kaznenog prostora Seville i odnio ih sucu Michaelu Oliveru da ih evidentira. Izvjesno je da Fenerbahče čeka rigorozna kazna, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak