Počele pripreme nogometaša BiH

Radiosarajevo.ba
Počele pripreme nogometaša BiH

Okupljanjem reprezentativaca u hotelu Hercegovina na Ilidži počele su pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljski meč s Iranom 12. augusta na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Na prvoj prozivci selektoru Miroslavu Blaževiću javila se većina pozvanih nogometaša, a ostali bi trebalo da dođu tokom dana. Za sada je u hotelu potvrđeno prisustvo Nemanje Supića, Adisa Nurkovića, Semira Štilića, Emira Spahića, Sanela Jahića, Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića, saznaje portal Reprezentacija.net

Pored Misimovića, Muslimovića i Rahimića, koji su ranije otkazali dolazak, Blažević u susretu s Iranom neće moći da računa ni na golmana Asmira Begovića (porodične obaveze), Samira Muratovića (bolest) i Admira Vladavića (povreda).

No, i pored toga Blažević ne namjerava upućivati naknadne pozive.

"Nisam siguran, ali mislim da neću više nikoga zvati. Ima nas dovoljno da se suprotstavimo azijskom divu", rekao je Blažević za Fenu.

Ibišević ponovo s ekipom


Nakon gotovo deset mjeseci Vedad Ibišević će ponovno zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Popularni Vedo se potpuno oporavio od ozljede i na raspolaganju je selektoru Blaževiću za predstojeću utakmicu sa Iranom.

"Presretan sam što sam ponovo sa ekipom. Ozljeda je stvar prošlosti, koljeno ne boli i nemam više nikakvih problema, vjerujem da će utakmica biti jako dobra, te da ćemo na kraju mi pobijediti", kaže Ibišević.

Štilić umjesto Misimovića?

Fantazista bh. reprezentacije, Zvjezdan Misimović, propustit će sljedeću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Armenije, a jedan od igrača koji bi mogao zamijeniti veznjaka Wolfsburga je svakako Semir Štilić.

"Nisam jedini koji konkurira za Misketovo mjesto, tu je i Pjanić", kaže Štilić i nastavlja: "Nadam se da ću iskoristiti priliku i nametnuti se Blaževiću i uspješno zamijeniti Misimovića."

Vezano:
Spahić: Iran je dobra provjera

FENA/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak