Pobjedu poklonili Vedadu Ibiševiću

Radiosarajevo.ba
Pobjedu poklonili Vedadu Ibiševiću

Jedan od junaka velike pobjede BiH nad Belgijom je izvanredni napadač Edin Džeko, koji je sinoć potvrdio golgetersku formu majstorskim pogotkom u otvaranju utakmice i nagovijestio briljantno izdanje Blaževićevih izabranika

"Pohvalio bih kompletnu ekipu, a posebno debitante Nemanju Supića i Sanela Jahića. Navijači su nam pružili fantastičnu podršku na putu do trijumfa. Belgijanci su nas potcijenili i dali smo im četiri gola", rekao je Džeko.

Kreator igre BiH Zvjezdan Misimović ističe da su svi u našim redovima odigrali izvanredno. "Bili smo u maloj krizi nakon što je rival izjednačio na 1:1. Izgleda da nam je prekid odgovarao i kasnije smo odigrali smireno i efikasno", zadovoljan je bio Misimović.

Povratnik u našu najbolju selekciju Safet Nadarević sretan je zbog osvajanja tri velika boda.

"Kao što smo i obećali pobjedu protiv Belgije poklanjamo Vedadu Ibiševiću. Najvažnije je da smo savladali direktnog konkurenta i nadam se da ćemo slaviti i u Zenici", izjavio je Nadarević.

Vedad Ibišević bio je gost-komentator u prenostu utakmice Belgija-Bosna i Hercegovina na NTV Hayat.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak