Pobjede Zrinjskog i Širokog

Radiosarajevo.ba
Pobjede Zrinjskog i Širokog

U srijedu su odigrani prvi polufinalni susreti Kupa Bosne i Hercegovine. Na utakmicama u Mostaru i Širokom brijegu pobjede su ostvarili domaćini.

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH branitelj naslova, ekipa Zrinjskog, na svom je terenu svladala Slaviju rezultataom 4:2 što daje nešto veće šanse aktualnom branitelju titule pobjednika kupa za plasman u finale.

Gosti iz Istočnog Sarajeva koji su danas nastupili bez kažnjenog kapetana Bojana Regoje prvi su stigli do vodstva zahvaljujući pogrešci domaće obrane koju je kaznio Kutalija. Do poluvremena plemići uspijevaju stići do izjednačenja nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Žuržinov i Žižović, a pogotkom začinio Krešimir Kordić.

Do vodstva 2:1 Zrinjski dolazi pogotkom Žižovića iz penala, a do 3:1 dolaze zahvaljujući autogolu nogometaša Slavije.

Krešimir Kordić svojim drugim današnjim pogotkom donosi braniteljima naslova prednost 4:1, a u sudačkoj nadoknadi momčad Zorana Erbeza stiže do pogotka (Kutalija) koji bi im biti od ogromne važnosti u uzvratu u Istočnom Sarajevu.

U drogoj utakmici Široki je svladao Slobodu rezultatom 2:1. Ukupni pobjednik drugog polufinalnog dvoboja također je neizvjestan. U prvih 45 minuta mreže su mirovale, a u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Jurić ruši Mešića i zasluženo zaradio crveni karton.

Nastavak donosi radost za gostujuće navijače kada Okanović u 71. minuti trese mrežu golmana domaćih Marića. Domaći igrači iako sa igračem manje u samo dva minuta uspjevaju preokrenuti rezultat. Prvo je Šilić iz slobodonog udarca pogodio za 1:1, da bi Topić, na ubačaj iz kornera, glavom matirao Mujkića.

Unatoč porazu 2:1 na Pecari Sloboda ima dobre šanse da se nakon uzvrata na Tušnju ponovi uspjeh iz prošle sezone kada su nastupili u finalu.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak