Pjanić mijenjao Gomisa, Muratović asistent minut nakon ulaska

Radiosarajevo.ba
Pjanić mijenjao Gomisa, Muratović asistent minut nakon ulaska

Poljski Lech, odlično je otvorio novu sezonu poljske lige. Na gostovanju kod Piast-a odnijeli su sav plijen, 1:3.

Štilić se ovaj put nije upisao u listu strijelaca, kao ni asistenata. Igrao je svih 90 minuta, dok je Handžić priliku dobio u 87' minuti, zamijenivši Wilka.

Miralem Pjanić sa Lyonom je odigrao posljednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone, francuske lige. Igrali su sa španskom ekipom Deportiva La Coune. Rezultat je završen neriješeno 2:2. Strijelci za Lyon su bili Lopez i Gomis, koji su ovog ljeta potpisali za Lyon. Pjanić je zamijenio upravo Gomisa u 60' minuti.

Splitski Hajduk nakon remija sa Osijekom i Žilinom, ni večeras nije pobijedio. Odnosno poražen je na svom stadionu od ekipe Zadra 0:1. Pobjedonosni gol za Zadrane postigao je bh. internacionalac Šaranović. Senijad Ibričić je odigrao cijelu utakmicu u ovom domaćem porazu Hajduka, pred praznim tribinama. A nakon utakmice Ante Miše trener Hajduka podnio je neopozivu ostavku.

Sturm je u nedjelju navečer na svom stadionu savladao Mattersburg, rezultatom 2:0. Muratović je ušao u 74'minuti umjesto potencijalnog mladog bh. reprezentativca Harisa Bukve, koji je ujedno bio među najboljima u večerašnjoj utakmici. Nije dugo trebalo Samiru da pokaže da je nezasluženo izbačen iz prvog tima. Naime odmah nakon njegovog ulaska Sturm je postigao svoj drugi gol, Samir Muratović je loptu glavom prebacio do Hasslera koji pogađa za konačnih 2:0 u 76'minuti.

"Ovo je bio moj prvi i posljednji skandal!"

Pobjeda Sturma nad Mattersburgom, donijela je puno više od tri boda, budući da je prethodila "pomirenju" Muratovića i njegovog trenera Franka Fode.

"Vidjelo se da je Muratović danas davao odlične pasove, kako samo on zna. Ako nastavi igrati kao danas, imat ćemo još puno sretnih trenutaka sa njim. On je jedan vrlo emotivan tip, ali malo je pretjerao sa svojom izjavom." izjavio je trener Sturma.

Muratović je na prethodno privremeno odstranjivanje iz startne postave dao kratku i jasnu izjavu "Ovo je bio moj prvi i posljednji skandal!"

Vezano: Muratović ogorčen radi odluke trenera

reprezentacija.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak