Ozbiljna povreda Misimovića

Radiosarajevo.ba
Ozbiljna povreda Misimovića

Pokretač igre bosanskohercegovačke reprezentacije Zvjezdan Misimović nakon propuštenog uzvratnog susreta dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, propustit će i ligaški susret protiv svog bivšeg kluba Nurnberga.

Miske je u Nurnbergu proveo jednu sezonu, a postigao je deset golova i upisao tri asistencije. Ipak protiv svog bivšeg kluba Misimović neće nastupiti zbog povrede koljena.

"Još uvijek pozorno pratim što se ondje dešava. U ovom trenutku im ne ide najbolje, ali oni su i dalje u mom srcu", tvrdi Misimović, čiji izostanak s terena u toj utakmici trener Nürnberga Michael Oenning s radošću dočekuje:

"Još kod nas je bio sjajan nogometaš, u Wolfsburgu je dodatno napredovao. Wolfsburg ima jaku ekipu i svakako je prednost njihovih suparnika Misimovićev izostanak."

Nakon dvanaest odigranih utakmica Nurnberg zauzima 16. mjesto tabele osamnaest klubova s devet osvojenih bodova. Petoplasirani Wolfsburg sakupio ih je 21.

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak