Osim nezadovoljan

Radiosarajevo.ba
Osim nezadovoljan

Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara, nije zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema u Međugorju, ali vjeruje da će u prvenstvu sve ipak doći na svoje mjesto.

Plavi su u ponedjeljak naveče remizirali s prvoligašem GOŠK-om iz Gabele 1:1, te tako nastavili blijeda izdanja u kontrolnim mečevima.

"Sigurno je da smo uspjeli postići određeni napredak, ali nisam zadovoljan brzinom kojom napredujemo. Teško je obećati da li će sve biti na svom mjestu do početka sezone, ali kako sezona bude odmicala, nadam se poboljšanju", rekao je Osim.

Prvi strateg "plavih" je naglasio da nedavni povratak stare uprave predvođene Sabahudinom Žujom ne može značiti automatski napredak.

"Teško je obećati titulu, jer objektivno u ovom trenutku nemamo na osnovu čega to reći. Treba naći adekvatna pojačanja, ali ni to nije lako, jer trenutno nemamo imidž da bi se većina fudbalera olako odlučilan za transfer na 'Grbavicu'", dodao je Osim.

Radovanović ostaje

Od igrača koji su na probi u Plavoj lokomotivi izvjesno je da će Radovanović potpisati ugovor, s obzirom na to kako timu sa Grbavice fali lijevi bočni igrač.

“Radovanović je protiv Goška igrao cijelu utakmicu. Jak je, borben i vjero vatno će ostati na Grbavici, s obzirom na to da smo deficitarni na lijevom boku.
Sa Sadikovićem nismo željeli produžiti ugovor, a Batinić koji bi mogao odigrati na toj poziciji je po vrijeđen, tako da je Radovanović trenutno jedino rješenje
na lijevoj strani“, rekao je za Oslobođenje strateg Željezničara Amar Osim.

Osim još uvijek nije donio odluku o Brajoviću koji ga nije impresionirao.

Generalna proba protiv Olimpika

Željezničar će posljednju probnu utakmicu prije početka prvenstva igrati na Grbavici protiv Olimpika. Utakmica će se igrati u subotu 25. jula u noćnom terminu od 20,00 sati, kada bi navijači uvidjeli sa kakvim igračkim kadrom će Željo nastupati ove sezone.

Polugodišnje i godišnje ulaznice su u procesu dizajniranja, a u prodaju bi trebale biti puštene neposredno prije početka prvenstva.

Cijene polugodišnjih karata će biti iste kao proljetos, jug 25 KM, sjever 45, a zapad 110 KM.

Godišnje ulaznice su nešto skuplje pa će navijači za 35 KM dobiti kartu za južnu tribinu, sjever 65, zapad 150 KM.

Za penzionere će u prodaji biti samo godišnje karte, po cijeni od 20 KM.

Novi dresovi

Željezničar će, prema riječima Dželaludina Muharemovića, u narednu sezonu ući u novim dresovima. Željina igračka legenda za Oslobođenje je otkrila kako će igrači u narednoj sezoni nositi plave, bijele i crne dresove.

Željezničar je upravo u crnoj garnituri osvojio svoj posljednji trofej 2003. godine kada su osvojili Kup Bosne i Hercegovine.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak