Olimpik osigurao Premijer ligu

Radiosarajevo.ba
Olimpik osigurao Premijer ligu

Nogometaši Olimpika osigurali su prvo mjesto Prve lige Federacije BiH te će se iduće sezone takmičiti u najelitnijem bh. nogometnom društvu.

U 28. kolu Prve lige FBiH nogometaši Olimpika su savladali največeg konkurenta za prvu poziciju, kakanjski Rudar i tako dva kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto.

Igrači Husrefa Musemića su golovima Vidovića, Radonje, Kukića i Kurte u Hrasnici savladala goste iz Kaknja.

Vukovi sa Otoke imaju nedostižnih 12 bodova prednsti nad drugoplasiranim Rudarom. Sarajlije imaju 59 bodova uz gol razliku 39:18.

U redanju zaslužnih moraju se spomenuti i bivši treneri Kolar i Garčević, te igrači koji su u zimskoj pauzi napustili klub, jer su i njihovi bodovi utkani u naslov prvaka Federalne lige.

Napomenimo i to da će u niži rang takmičenja preseliti Ozren koji je do sada osvojio svega 15 bodova.

Najveće šanse da se pridruže Olimpiku u najelitnijem društvu imaju igrači Rudara iz Prijedora koji četiri kola prije kraja prvenstva Prve lige RS-a imaju devet bodova prednosti nad drugoplasiranom Kozarom i jedanaest bodova ispred bijeljinskog Radnika.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak