Olimpik gostuje u Vrapčićima

Radiosarajevo.ba
Olimpik gostuje u Vrapčićima

FOTO: RadioSarajevo.ba

U subotu i nedjelju igra se drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Novi Premijerligaš Olimpik, nakon razočaravajućeg starta gdje su remizirali sa Modričom, i dobro poršli, idu na gostovanje kod Veleža koji je u prvom kolu pregazio Travnik. Vukovi sa otoke napravili su remont ekipe i doveli velika pojačanja, te najavili borbu za sredinu tabele.

"Danas igramo protiv najskuplje ekipe u premier ligi, ekipe koja sigurno posjeduje kvalitet bez obzira na taj remi u prvom kolu sa Modričom. Ja se nadam da ćemo ostvariti i drugu uzastopnu pobjedu. Iz tabora Olimpika je prije sezone najavljivano 9 bodova u prva tri kola mada sam ja znao da to tako ne može biti jer nama dolaze već u drugom kolu, kaže raspoloženi Abdulah Ibraković za Sportin.ba.

Ibraković u ovoj utakmici neće moći računati na Obada i Demića.

Prvak Bosne i Hercegovine gostuje u Travniku. Obje ekipe su pretrpile poraze u prvom kolu. Travnik je deklasiran u Vrapčićima, dok je Zrinjski poražen sa 2:0 u Gradačcu.

"Sigurno će danas pred svojim navijačima pokušati da poprave utisak. Moramo biti maksimalno oprezni i koncentrisani, ja se nadam da ćemo se u Mostar vratiti sa pozitivnim rezultatom", rekao je Dragan Jović za Sportin.ba i dodao: "U Gradačcu smo poraženi ali danas nam je popravni. Ekipa će biti oslabljena za nekoliko važnih igrača kao što su Kordić, Musa, Žižovć, Džidić...ali svi moraju dati svoj maksimum", rekao je trener Zrinjskog Drag

Zanimljivij susreti drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraće se u nedjelju.

Jedini bh. predstavnik u Euro kupovima, Sarajevo ide u goste Modriči koja je odnijela bod na gostovanju kod Olimpika. Modričani se uzdaju u domaći teren, ali i računaju na umor gostiju jer su izabranici Mehmeda Janjoša u posljednjih deset dana odigrali tri susreta.

Željezničar koji je slavio u prvom kolu u Zenici protiv Čelika i pozitivna atmosfera vlada u taboru Plavih. Sa druge strane Široki brijeg nije igrao prvo kolo, jer su igrači Slavije tražili odgodu kako bi se bolje pripremili za uzvratni susret trećeg pretkola Lige Evrope u kojem su poraženi od Košica.

Ovaj susret je trebao da bude u direktnom prenosu na BHT1, ali zbog nepovoljnih uslova koje je prema mišljenju predsjednika Željezničara Sabahudina Žuje ponudila Euromedia, koja je do sada bila posrednik u realizaciji TV prijenosa, upitna je realizacija prenosa ove utakmice.

Na Grbavici očekuju veliku posjetu, te su u prodaju pustili 8.000 ulaznica, uz preko 1000 godišnjih ulaznica koje su prodali u proteklih petnaestak dana.

Drugo kolo Premijer lige:

Travnik - Zrinjski 17:30
Rudar - Čelik 17:30
Sloboda - Laktaši 17:30
Velež - Olimpik 17:30
Borac - Leotar 19:30

nedjelja
Modriča - Sarajevo 17:30
Slavija - Zvijezda 17:30
Željezničar - Široki 20:10

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak