Olimpik bolji od Leotara

Radiosarajevo.ba
Olimpik bolji od Leotara

FOTO: RadioSarajevo.ba
Nogometaši Olimpika ostvarili su drugu ovosezonsku pobjedu u posljednjoj utakmici 6. kola. Izabranici Vlatka Glavaša bili su bolji od igrača Leotara sa 1:0.

Gol odluke postigao je Vidović u posljednjim trenucima utakmice i svom timu donio važna tri boda pred nastavak sezone i bijeg sa dna tabele.

Od samog početka domaćin je nametnuo svoj tempo, redale su se prilike preko Zečevića, Raševića, Pelaka ali je mreža gostiju ostala netaknuta.

I u drugom dijelu utakmice, Olimpik je bio bolja ekipa ali svoju inicijativu nije uspio krunisati sve do pred sam kraj utakmice kada za prvu pobjedu Olimpika pogađa Vidović na asistenciju Hasečića.

Utakmica između Olimpika i Leotara bila je debi za trenre današnjih timova, Vlatka Glavaša na klupi Olimpika i Borčeta Sredojevića na klupi Leotara.
Na kraju je Glavaš ipak imao više razloga za slavlje.

Olimpik je ovom pobjedom skočio na jedanaestu poziciju, a uz to imaju i susret manje koji na svom staidonu trebaju igrati protiv Sarajeva.

Moji igrači su pokazali veću želju za pobjedom

Bila je ovo zaista teška utakmica, drago mi je da smo ostvarili pobjedu i čestitam svojim igračima.
Od samog početka smo krenuli ofanzivno na gol Leotara i pokazali veću želju za pobjedom ali gosti su se branili cijelo vrijeme tako da je bilo vrlo teško probiti njihov bunker", rekao je za Sportin.ba. šef stručnog štaba Olimpika Vlatko Glavaš i dodao: "Ne bih mnogo komentarisao igru ali čestitam igračima na zalaganju posebno u drugom poluvremenu. Danas sam imao dosta rovitih i nespremnih igrača ali važna su nova tri boda. Pobjeda je zaslužena i nadam se da ćemo u nastavku prvenstva igrati još bolje."

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak