Ogromno bogatstvo Luke Modrića: Luksuzne vile, automobili, jahte...

0
Radiosarajevo.ba
Ogromno bogatstvo Luke Modrića: Luksuzne vile, automobili, jahte...

Poznati YouTube kanal All About koji se bavi slavnim osobama objavio je video o veznjaku Real Madrida i hrvatskom kapetanu Luki Modriću.

Počeli su s jednostavnim podacima o hrvatskom nogometašu, od toga da je rođen 9. septembra 1985. godine u Zadru pa preko toga da je igrao za Zadar, Dinamo, Zrinjski, Inter iz Zaprešića, Tottenham i Real.

Zatim se navode njegove nekretnine. Spominje se njegova rodna kuća na Velebitu srušena i nikad nije obnovljena, a navodi se da danas ima luksuznu vilu u Dubrovniku. Nekretnina u mediteranskom stilu ima šest soba, vinski podrum, sobu za opuštanje, veliki bazen, stan za goste, a nalazi se tik uz more. Kuća je vrijedna 15 miliona eura (29.34 miliona KM).

Na oduševljenje publike: No Borders Orchestra održao koncert u sarajevskoj Vijećnici

U Madridu u kojem živi s porodicom prvo je kupio kuću za 2,8 miliona eura (5.48 miliona KM), a onda preselio u luksuzniji dom od 12 miliona eura (23.47 miliona KM). Objavljene su i snimke luksuznih nekretnina koje posjeduje hrvatski nogometaš.

Navodi da se Modrić voli luksuzne automobile i da je često viđen u njima. Tako se piše da je kroz godine dobio nekoliko sponzorskih Audija, tu je i BMW-ov električni iX, Bentley Continental...

Autori napominju da Modrić skuplja skupe satove i da poveću kolekciju satova od kojih najvrjedniji stoji više od 250 hiljada eura (489 hiljada KM). Uz to se navodi da je viđan na luksuznim privatnim avionima te jahtama.

Na kraju se zaključuje da je Modrić u karijeri zaradio ogroman novac u karijeri i da mu je plata od dolaska u Real od 2012. godine samo rasla. Autori procjenjuju da je Modrić trenutačno 'težak' oko 70 miliona eura (136 miliona KM), piše Večernji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak