Oglasio se Nogometni savez Bosne i Hercegovine povodom žestoke kazne iz UEFA-e

2
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Nogometni savez Bosne i Hercegovine povodom žestoke kazne iz UEFA-e

Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je saopštenje kao reakciju na kaznu krovne europske nogometne federacije (UEFA). 

Saopštenje NSBiH prenosimo u cijelosti:

"NS BiH ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Da li će u Bosni i Hercegovini ponovo poskupjeti kafa?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju 'A' reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv reprezentacije Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO na dan 16.11.2023. godine.

Takođe, Nogometni savez Bosne i Hercegovine će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu od 3000 mjesta.

UEFA žestoko kaznila Nogometni savez BiH zbog nereda u Lihtenštajnu i Zenici

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju 'A' reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao domaćin protiv 'A' reprezentacije Slovačke u Zenici (stadion 'Bilino polje') na dan 19.11.2023. godine. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini 'Jug' (pravac prema tribini „Zapadu“) i dva sektora na tribini 'Zapad' (pravac prema tribini 'Jug'), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta."

Podsjetimo, UEFA je kaznila NSBiH zbog problema na utakmicama protiv Lihtenštajna i Portugala. Na gostovanju u Vaduzu, navijači BiH su izazvali prekid meča, dok je protiv Portugala bilo velikih problema u organizaciji meča. Ukupna kazna iznosila je oko 130 hiljada KM. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak