Oglasili se iz FK Sloboda nakon što nisu dobili licencu za Premijer ligu BiH

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz FK Sloboda nakon što nisu dobili licencu za Premijer ligu BiH

Povodom odbijanja zahtjeva Fudbalskog kluba Sloboda za izdavanje licence za učešće u Premije rligi Bosne i Hercegovine naredne sezone, oglasio se tuzlanski klub.

Saopćenje FK Sloboda prenosimo u cijelosti:

“Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je Odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela Odluku da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila Zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020.

Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje Odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke.

Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u Klubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije”, navodi se u saopćenju FK Sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak