Održana press-konferencija: Nogometašice SFK 2000 Sarajevo na startu protiv prvakinja Farskih Ostrva

0
Radiosarajevo.ba

Ženski nogometni klub SFK 2000 Sarajevo od 4. do 7. septembra domaćin je turnira prvog kruga kvalifikacija za UEFA Ligu prvakinja. Pored prvakinja Bosne i Hercegovine u okviru Prve grupe igrat će i ekipe Klasvik sa Farskih Otoka, portugalska Benfika i danski predstavnik Nordsjælland.

Igračice SFK 2000 Sarajevo vrijedno su se pripremale za nadolazeće izazove. Trenerica bh. prvaka Samira Hurem danas je na press-konferenciji kazala je da su igračice tokom priprema na Kupresu pružile svoj maksimum.

"Odigrale smo dvije kontrolne utakmice s regionalnim timovima. Kao i svake godine, neizbježne su promjene u timu, a za kratak vremenski period nije moguće da stvari izgledaju onako kako bismo željeli. Naša filozofija se pokazala ispravnom, a to je afirmacija i razvoj mladih igračica. Ove sezone smo seniorskom timu priključili mlade igračice iz našeg kadetskog tima. Sigurna sam da će dvije, tri igračice imati svoju priliku i u utakmicama Lige prvaka", kazala je Hurem.

Influenserica rođena u Sarajevu oduševila crveni tepih Venecije: Njen izgled naišao na pohvale

SFK 2000 Sarajevo će u polufinalu, 4. septembra u 11.00 sati, na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" odmjeriti snage s Klasvikom sa Farskih Otoka, a u slučaju pobjede, čekat će boljeg iz duela Benfika-Nordsjælland (17.00) .

"Nakon žrijeba počeli smo sa skautingom i analizom igre naših protivnica. Mogu reći da su to izuzetno kvalitetne ekipe i imamo najtežu grupu. Prvakinje Portugala i Danske su na najvećem nivou kvaliteta ženskog nogometa u Evropi. Redovne su učesnice grupne faze Lige prvaka. Tim s Farskih Otoka je pokazao napredak u posljednje vrijeme i rezultati na međunarodnoj sceni to potvrđuju. Bit će veoma zahtjevne utakmice za nas, ali vjerujem u naše djevojke i nadamo se pobjedi", istakla je Hurem.

Svi na Koševo! Podržimo bh. šampionke iz SFK 2000 Sarajevo u predstojećim utakmicama

Kapitenka Alia Spahić kazala je da ekipa s nestrpljenjem čeka utakmice Ligu prvakinja.

"Cijelu godinu radimo kako bismo u ovom periodu bile najbolje. Nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu. U proteklom periodu imale smo dosta promjena u igračkom kadru, priključilo se i nekoliko talentovanih djevojčica iz našeg pogona. Nalazimo se u procesu rasta i smatram da smo kvalitetno radile", kazala je Spahić.

Pobjedničke ekipe iz polufinalnih susreta sastat će se u finalu 7. septembra, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje na svim utakmicama.

SFK Sarajevo 2000 je nastavio saradnju sa Turističkom zajednicim Kantona Sarajevo, koja je i ove godine podržala bh. pravakinje, posebno u UEFA Ligi prvaka. Direktor Turističke Zajednice KS Haris Fazlagić kazao je da već duži niz godina podržava SFK Sarajevo, ovog puta i kao generalni sponzor.

"Turistička zajednica KS samo je ove godine pomogla više od 50 sporskih kolektiva i udruženja, što govori koliko smo predani sportu i brendu Visit Sarajevo. Najbolje sportašice su naše nogometašice koje su svojim igrama u najvećim evropskim takmičenjima najveći promotori Sarajeva, na što smo jako ponosni i u budućnosti ćemo nastvaiti da ih podržavamo" ,kazao je Fazlagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak