Obafemi Martins u Wolfsburgu?

Radiosarajevo.ba
Obafemi Martins u Wolfsburgu?

Njemački nogometni prvak Wolfsburg ponudio je engleskom Newcastleu, kako javlja Sky Sport, 10 i pol miliona eura za nigerijskog napadača Obafemija Martinsa.

Newcastle, koji je prošle sezone ispao iz Premiershipa u Championship ligu, odnosno drugi razred engleskog nogometa, prihvatio je ponudu Wolfsburga za Martinsa (24), kojeg su 2006. godine doveli iz Intera. Martins je u milanskom klubu proveo četiri sezone.

Wolfsburgov trener Armin Weh ne skriva da se Martins našao na njegovom popisu želja za ovaj prijelazni rok.

"Imamo dvojicu visokih, stasitih napadača, Edina Džeku i Grafitea. Obojica igraju ugalvnom kao centralni napadači. Stoga smo tražili napadača koji može više djelovati s krilne pozicije", objasnio je Veh.

Ukoliko Martins doista potpiše za Wolfsburg, u tom će se klubu zacijelo morati pomiriti s ulogom trećeg napadača, budući da su Džeko i Grafite svojim igrama i golovima prošle sezone blistali u zelenom Wolfsburgovom dresu. No, upravo zbog toga su se obojica našli na meti mnogih drugih jakih klubova, a poglavito Džeko kojeg je silno u svoje redove želio dovesti Milan, a to je bila i želja bosansko-hercegovačkog reprezentativca.

Sigurno je da će Martinsov dolazak pojačati špekulacije u njemačkom nogometnom miljeu o odlasku Džeke ili Grafitea iz vučjeg grada.

Martins je prošle sezone za Newcastle zabio 8 golova i utopio se u sivilo momčadi koja se na kraju oprostila od statusa prvoligaša.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak