Novo Panić negira namještanje utakmice

Radiosarajevo.ba
Novo Panić negira namještanje utakmice

Novo Panić, bh. sudija, negirao je navode da mu je uoči utakmice mladih reprezentacija Švajcarske i Gruzije nuđen novčani iznos u visini od 50.000 eura.

Susret je igran 18. novembra u Luganu. Jedan od prvooptuženih od Tužilaštva u Bohumu, hrvatski državljanin Mario C., optužen je da je sa 50.000 eura podmitio sudiju iz Premijer lige Bosne i Hercegovine Novu Panića.

"Ne znam šta bih rekao u vezi s tim navodima. U cilju dalje istrage ne bih mogao davati pretjerane komentare. Sve što mogu reći u ovom trenutku jeste da tvrdim da, što se mene tiče, nema govora da je utakmica namještena i nisam uzeo bilo kakav novac", kazao je Panić.

Prošle sedmice Novo Panić boravio je u Švajcarskoj, gdje su ga ispitale domaće vlasti u vezi s ovim slučajem. Iako juče nije želio pričati o detaljima ispitivanja, Panić je tom prilikom navodno demantovao da poznaje izvjesnog Marija C., te da je od njega uzimao novac.

"Istina je da sam bio u Švajcarskoj i dao sam izjavu, ali u cilju istrage o detaljima razgovora i ispitivanju ne mogu govoriti. Ponavljam da nisam uzeo novac i sve što je u vezi sa mnom u toj utakmici u potpunosti je bilo regularno i u skladu s pravilima. Nema govora o bilo kakvom namještanju", dodao je Panić.

Advokat koji u ovom slučaju zastupa optuženog Marija C. nije želio komentarisati navode o podmićivanju Panića.

Evropski nogomet trese velika afera u vezi s namještanjem oko 200 utakmica uglavnom nižeg ranga takmičenja, a spominje se i 40 mečeva pod okriljem UEFA-e.

Njemački mediji prenose da su utakmice lažirane u Njemačkoj, Belgiji, Sloveniji, Turskoj, Mađarskoj, Austriji, Hrvatskoj, ali i u BiH.

nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak