Novi težak poraz Zmajica u kvalifikacijama za EURO

1
Fena
Novi težak poraz Zmajica u kvalifikacijama za EURO

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, pred oko 300 gledalaca u Trening centru N/FS BiH u Zenici, poražena je i u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Švicarskoj, ovog puta od selekcije Sjeverne Irske s 1:3 (0:0).

Nakon prvog poluvremena ništa nije upućivalo na takav rasplet ovog meča, pogotovo da će Zmajice ponovo primiti tri gola, jer je BiH u tom dijelu imala bolju igru i šanse.

Maja Jelčić u drugoj minuti, nakon ubacivanja sa desne strane Emine Ekić, nije uspjela iz okreta dobro zahvatiti loptu na vrhu peterca, pa je gostujuća golmanica Jacqueline Burns lako uhvatila loptu.

Počinje Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024.

Burns je i u 28. minuti kratko odbila šut Ekić, koja je bila izbila sama pred gostujući gol te poluvisoko šutirala sa oko 10 metara iskosa sa desne strane. Lopta je završila u korneru.

Burns je u 42. minuti bila daleko izvan svog 16-erca, ali je lopta koju je sa svoje polovine uputila Marija Aleksić dugo putovala te se i zaustavila već na ivici 16-erca. Burns je lako pokupila tu loptu pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu Irkinje su u 54. minuti, preko Lauren Wade, povele s 1:0, a samo dvije minute kasnije Marija Milinković uspjela je poravnati na 1:1.

Akciji kod ovog gola prethodila je dobra, prizemna dubinska lopta koju je Aleksić uputila za Minelu Gačanicu, a ona je lijepo ubacila sa lijeve strane u 16-erac. Milinković je sa oko sedanm metara lako pogodila za 1:1.

Irkinje su ponovno došle u vodstvo u 60. minuti, kada je za 1:2 pogodila Megan Bell, a dvije minute kasnije bile su postigle i treći gol, preko Simone Magill, ali je on poništen zbog ofsajda.

Magill je, ipak, u 68. minuti povisila na 3:1 za svoj tim te gošćama osigurala miran tok ove utakmice do njenog kraja.

Rezultat je ostao 1:3, a Irkinje su ovom pobjedom, barem privremeno, preuzele čelnu poziciju u kvalifikacijskoj grupi B3 - Lige B.

Večeras će u utorak, 9.aprila, okviru grupe B3 - Lige B, Malta ugostiti vodeći Portugal (18.30 sati), koji je u prvom kolu jedini postigao gol u toj grupi. Portugal je s 3:0 savladao na svom terenu BiH, dok su Sjeverna Irska i Malta igrale bez golova 0:0.

BiH će u narednom, 3. kolu, koje je na programu 31. maja, igrati u gostima kod Malte, a protiv istih će rivala 4. juna igrati i u BiH. Irska će u istom terminu, prvo u goste kod Portugala, a onda će Portugalke ugostiti i na svom terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak