Novi reprezentativac BiH pred transferom karijere: Želi ga klub iz jedne od najjačih svjetskih liga?

0
Radiosarajevo.ba
Novi reprezentativac BiH pred transferom karijere: Želi ga klub iz jedne od najjačih svjetskih liga?

Armin Gigović nedavno je dobio poziv u nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a kako stvari stoje došao je red i na promjenu kluba.

Novopečeni bh. reprezentativac napustio je redove danskog Midtjyllanda u kojem je nastupao kao posuđen nogometaš. Gigović je zvanično član ruskog Rostova, ali je od januara 2023. godine igrao u Danskoj.

Ali, izgleda da je stiglo vrijeme za neko novo poglavlje. Naime, putem svoje zvanične stranice Midtjylland je potvrdio prekid saradnje sa Gigovićem koji je postigao jedan pogodak i upisao tri asistencije u 53 odigrane utakmice.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Sve izvjesnije je to da se igrač neće vraćati u Rostov sa kojim ima ugovor do ljeta naredne godine. Prema posljednjim informacijama medija iz Danske, za usluge novog Zmaja posebno je "zagrizao" jedan klub.

Radi se o Freiburgu, ekipi koja nastupa u elitnom rangu njemačkog nogometa, Bundesligi. Zato, vrlo je moguće da ćemo 22-godišnjeg veznjaka uskoro gledati u jednoj od najmoćnijih liga svijeta.

Osim Rostova, Gigović je kroz karijeru nosio još dres Odensea i Helsingborgsa. Kada je riječ o reprezentativnoj karijeri igrao je za mladu reprezentaciju Švedske za koju je postigao i dva pogotka.

Na veliku radost navijača iz Bosne i Hercegovine, Armin Gigović je odlučio da u seniorskom nogometu brani boje ove A reprezentacije, a ne Švedske, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak